Annons:

Kanonstart för Tom Nilsson på Gotland

Vimmerby MS-föraren Tom Nilsson har fått en drömstart på Gutafestivalen på Gotland. Efter tre heat ligger Nilsson på delad sjätteplats. – Det finns inte mycket att klaga på, säger han.

Annons:

Semesterracet är över – men nog återstår en hel del folkracetävlingar i år ändå. Gutafestivalen på Gotland är en av landets största med mängder med förare. Givetvis har ett stort antal Vimmerby MS-förare tagit sig till ön för att delta i tävlingen.

Tävlingen avgörs över tre dagar. Samtliga förare kör åtta heat vardera och sedan går de 16 främsta till finalomgångarna. Tom Nilsson från Vimmerby MS ligger på delad sjätteplats efter första dagens tre heat. Nilsson vann första, kom tvåa i andra och vann tredje. Fem förare står på maximala 21 poäng efter tisdagens körning.

– Jag fick ett dåligt startspår i andra så det blev en lång resa i första böj, men jag är riktigt glad efter den första dagen. Det är roligt att det gått bra både för mig och Marie, så vi får betalt för alla timmar vi har lagt ned i garaget, säger Tom Nilsson.

Fem heat återstår innan finalerna.

– Det här är bland det bättre jag har kört, men jag tar inte ut något i förskott. Jag hoppas naturligtvis på att ta mig till finalerna, men det är folkrace så mycket kan hända. Jag ska göra allt vad jag kan.

200 förare

Klubbkamraterna Fredrik Karlsson och Ted Rintala är också med i täten med 15 poäng vardera. Övriga VMS-förare i seniorklassen är Roger Frosthed (12 poäng), Christer Sundström (10), Joakim Persson (9) och Conny Stjernström (5). Cirka 200 förare är med i seniorklassen.

Kört in 15 poäng

Bland damklassens cirka 60 förare finns tre från VMS. Bäst har det gått från Marie Stjernström på 15 poäng. Med det ligger hon på delad 15:e plats. Marie Karlsson har kört in 12 poäng och Katja Frosthed 6.

I juniorklassen är en Vimmerbyförare med och Robin Stjernström har öppnat utmärkt. Han ligger på femteplats med 16 poäng. Ettan står på 19. Ett 30-tal förare är med i juniorklassen.

I veteranklassen deltar ingen från VMS.

I morgon är det vilodag innan tävlingen drar igång igen på torsdag. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt