Annons:

Tom två heat från final – så går det för VMS-förarna

Framgångarna i Gutafestivalen fortsätter för folkraceföraren Tom Nilsson. Efter en stark avslutning i går har han fortfarande grepp om en finalplats – men på lördag väntar två ytterst viktiga heat. – Man får mer poäng i de två sista heaten, berättar han.

Annons:

Sex av totalt åtta heat i grundomgången har avverkats av Gutafestivalen. VMS-föraren Tom Nilsson ligger på elfte plats och de 16 främsta går till final. 

I går blev Nilsson fyra, tvåa och etta i sina tre heat. 

– Jag är nöjd men synd att jag hamnade i sandfållan i en startsmäll i första heatet. Men jag lyckades köra ifatt och köra om två stycken i det heatet och kom fyra. De andra heaten fungerade kanon.

 

Fixar du en finalplats nu?

– Jag hoppas det, men det är två heat kvar och allt kan hända. Nu har vi bytt växellåda och ska ladda för fullt inför lördag. 

Gäller att leverera

I de två sista omgångarna är det generösare poängutdelning. Ettan får tio poäng, tvåan åtta, trean sex, fyran fyra, femman två och sexan en. Med andra ord: det gäller att leverera bra resultat om man vill ta sig till final. 

Sista personen på finalplats står på 32 poäng. Tom Nilsson har 34. Övriga VMS-förare i seniorklassen: Ted Rintala 24 poäng, Fredrik Karlsson 18, Christer Sundström 16, Roger Frosthed 13, Joakim Persson 11, Conny Stjernström 9. 

I juniorklassen ligger Robin Stjernström elva med 24 poäng. I damklassen har Marie Karlsson och Marie Stjernström chans på final med sina 24 poäng vardera. Katja Frosthed ligger lite efter med 18 poäng.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt