Annons:

Svensson tvåa på enduro–SM – har slagläge

VMS-föraren Kalle Svensson stod för en strålande insats i Skövde i dag. Foto: Linus Johansson

Svensson tvåa på enduro–SM – har slagläge

I dag gjorde Vimmerbys MS-föraren Kalle Svensson sin bästa tävling sedan sin tunga skadeperiod. Svensson kom tvåa när den nästa sista SM-deltävlingen som avgjordes i Skövde. – Det har gått riktigt bra hela dagen, säger han.

Annons:

Vimmerby MS-föraren Kalle Svensson har haft en tung tid med stora skadeproblem. I år är han tillbaka på allvar – och i dag stod han för en närmast prickfri insats i Skövde.

Svensson hade inga svackor under tävlingen och slutade tvåa i klassen SM1.

– Jag har ingenting att klaga på. Jag hade ingen vurpa och var med i matchen från början, sedan hängde det i hela dagen. Jag är väldigt nöjd med hela tävlingen. Förra helgen var jag jättebesviken efter fjärdeplatsen i Östhammar, och nu ville jag visa att jag är att räkna med. Jag tycker att det här var en av mina bästa tävlingar sedan 2012 då jag var som bäst, säger han. 

Svensson hade blott 30 sekunder upp till ettan Erik Ljungberg från Falköpings MK. 

 "Väldigt snabb bana"

Tävlingen avgjordes på ett militärområde i Skövde.

– Det var en väldigt snabb bana och fem olika prov som varierade ganska mycket. Det passar mig bra med lite finare terräng och jag tycker att det var den finaste tävlingen hittills.

I totalen ligger Svensson trea. Om två veckor körs den sista deltävlingen i Söderhamn.

– Kör jag så här om två veckor ska det inte vara några problem att hålla tredjeplatsen, men jag tror att det blir svårt att avancera. Jag skulle vara nöjd med ett brons i totalen, men hänger jag i med träningen önskar jag en bättre placering nästa år.

Även Markus Lundgren deltog i SM-tävlingen i Skövde. Han kom fyra i JSM2, drygt 90 sekunder ifrån pallen. Lundgren ligger åtta totalt, men har inte varit med i alla deltävlingar. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt