Annons:

  • 14-årige Kim klarade klassikern - ”Gotland var tuffast”

    Kim Gustafsson från Södra Vi klarade den svenska enduroklassikern. Foton: Privat

  • 14-årige Kim klarade klassikern - ”Gotland var tuffast”

14-årige Kim klarade klassikern - ”Gotland var tuffast”

14-årige Södra Vi-killen Kim Gustafsson kör enduro mest för skojs skull. Det hindrade honom inte från att klara enduroklassikern i helgen.
– Det känns riktigt bra och kul, säger Kim Gustafsson till Dagens Vimmerby.

Annons:

Ränneslättsloppet, Stångebroslaget och Gotland Grand National. Det är tävlingarna som ingår i den svenska enduroklassikern. Kim Gustafsson, som fyller 15 år i december, har klarat av alla tre under 2016.

– Mitt mål var att klara klassikern och att vara topp 15 i min klass på Gotland, säger Kim Gustafsson, som tävlar för Vimmerby MS.

Kraschade på ett berg

Han klarade båda sina målsättningar. I Gotland Grand National, som är världens största endurotävling, slutade Södra Vi-killen på en elfteplats i klassen.

– Det är ett helt okej resultat, jag är nöjd med det.

Vilken av de tre tävlingarna var tuffast?

– Gotland. Det var mycket sten och lerigt. Jag drog en krasch på ett berg, men annars flöt det på bra.

Kim Gustafssons prestation blir än mer imponerande i och med att tävlingen på Gotland var hans blott femte endurotävling.

– Jag gick upp på 125-cykel för något år sedan och detta var väl min femte tävling. Jag kör mest cross, det är nummer ett för mig. Men det är kul att köra enduro också, säger Kim Gustafsson.

Kvala in till alla SM-deltävlingar

Han tvivlade aldrig på att han skulle klara av att ta sig runt den tuffa banan i Tofta utanför Visby.

– Nej, det kändes bra från start. Gotland passar mig faktiskt bäst av de tre tävlingarna i klassikern, säger Kim Gustafsson, och skickar med ett tack till mamma, pappa, farmor, morfar och sina sponsorer för att han klarat av bedriften att ta en klassiker.

Vad har du för mål framöver?

– Målet i cross är att kvala in till alla SM-deltävlingar och i enduro vill jag klara klassikern nästa år också, säger Kim Gustafsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt