Annons:

Starkt kört av lokala förare i SM – Klingstedt nära superfinal

Richard Klingstedt var nära att ta sig till superfinal i SM i bilcross.

Starkt kört av lokala förare i SM – Klingstedt nära superfinal

Flera förare med lokal anknytning körde starkt när den andra deltävlingen i SM i bilcross kördes i dag. Bland de fina insatserna sticker Richard Klingstedts totala sjundeplats och Adelinn Westerlings andraplats i tjejklassen ut lite extra.

Annons:

I torsdags kördes den första deltävlingen i SM i bilcross. Då, liksom i dag, var det Svampabanan och Tomelilla som stod värd för arrangemanget. Den gången slutade Silverdalen-killen och Vimmerbyföraren Richard Klingstedt 109:a. Dagens tävling inleddes också tungt för Klingstedt, men sedan kom han tillbaka med besked. I sitt andra heat blev han totalsexa och i det tredje slutade han åtta totalt. Det räckte för att avancera till B-final.

Vad var anledningen till den stora resultatskillnaden de båda tävlingsdagarna?

– I torsdags hade jag min egen bil som strulade och gick sönder. I dag fick jag låna en helt annan bil av Timmo Helgesson. Han hade två bilar med sig och var nöjd med den han använde i torsdags. Jag vill rikta ett stort tack till Timmo, det är kul när man kan hjälpas åt, säger Richard Klingstedt.

Körde sönder drivaxel

Men även i dag började det alltså sämre för Klingstedts del innan det vände rejält.

– I mitt första heat körde jag sönder en drivaxel. Sen hade jag tur med lottningen i mitt andra heat. Det regnade rejält under den andra omgången, men jag lottades in i sista heatet och då hade det torkat upp. Jag körde faktiskt sönder en drivaxel i det heatet också, i sista kurvan. Hade jag inte gjort det hade jag troligen haft omgångens snabbaste tid och då hade jag varit klar för superfinal så det var lite surt, säger Klingstedt. 

Dubbel för Svärd

I B-finalen slutade han tvåa bakom Jimmy Svedberg från Vallentuna.

– Jag ledde B-finalen till sista varvet, men gjorde bort mig i alternativspåret. Det var synd, men det var första gången jag körde bilcross och det var väldigt roligt. Nu ser jag fram emot deltävlingen i Jönköping den 5 juni, säger Richard Klingstedt och passar samtidigt på att skicka ett tack till Johan Svensson och brorsan Johan Klingstedt, som hjälpte till med mekandet under dagen.

VMS-föraren var alltså bara en placering från att avancera till superfinalen. En superfinal som även denna gång vanns av Tobias Svärd. Han följdes av Daniel Samuelsson, Jimmy Svedberg, Uffe Eriksson, Oskar Sandström och Marcus Svärd.

Till B-final avancerade också Timmo Helgesson från Totebo och Vimmerby MS. Helgesson blev totaltrea i torsdags och denna gång räckte det till en elfteplats efter att Helgesson slutat sexa i B-finalen.

Starkt kört av Adelinn

Adelinn Westerling, boendes i Vimmerby men tävlandes för Kinda MK, gjorde på nytt en fin insats och slutade tvåa i tjejklassen och 82:a totalt.

– Tävlingarna den här veckan har varit de två första jag kör i SM i bilcross så jag är väldigt nöjd. Bilen har hållit bra båda dagarna och hängt med det övriga startfältet relativt bra, trots att den inte har så mycket maskinellt, säger Adelinn Westerling.

Vad finns det att jobba på för att lyckas ännu bättre i nästa tävling?
– Det finns många saker att förbättra, framförallt handlar det om att eliminera förarmisstag.

Ankarsrumsduon Petter Karlsson och Johan Svensson tog sig till finalåkandet även denna gång. Där slutade de femma respektive sexa i C-finalen.

Bland övriga lokala förare märks Johan Klingstedt (31:a), Robin Eriksson (44) och Johan Karlsson (120). Wilmer Westerling från Horn slutade på 48:e plats.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt