Annons:

Reaktioner efter inställda motorfesten – ”Kan jämföra det med Böda Camping”

Emil Bondesson är en av många förare som längtar efter att få köra Semesterracet igen.

Reaktioner efter inställda motorfesten – ”Kan jämföra det med Böda Camping”

I går kunde vi berätta att Vimmerby MS stortävling Semesterracet ställs in för andra året i rad. Vi tog kontakt med en handfull skickliga chaufförer, som alla förstår beslutet och nu ser fram emot att tävlingen ska köras 2022 istället.
– Suget efter Semesterracet är enormt, säger skåningen Emil Bondesson, som vann tävlingens juniorklass 2017.

Annons:

Pyret Öhrn, Robin Eriksson, Emil Bondesson, Emelie Strömberg, Wilmer Westerling och Jennika Jennerfors är alla folkrace-förare som har lyckats väl i Semesterracet.

Efter att beskedet att Vimmerby MS ställer in Semesterracet även i år, givetvis på grund av pågående pandemi, kom i går kontaktade vi dem för att få deras tankar om läget - och vad de saknar mest med Semesterracet.

Vi ställde följande frågor:

1. Hur ser du på att Semesterracet ställs in även i år?

2. Vad saknar du mest med Semesterracet?

 

Här är svaren:

Pyret Öhrn, SMK Söderhamn:

1. Jag hade länge en förhoppning om att Semesterracet skulle kunna köras denna sommar. Med tanke på läget och restriktionerna så förstår jag att det är en omöjlighet för Vimmerby MS att kunna genomföra ett Semesterrace 2021. Jag är lite bitter att motorsporten har drabbats relativt hårt av restriktionerna, trots att vi inte sysslar med en ”kontaktsport”. Men det skulle ju aldrig bli ett fullvärdigt Semesterrace utan vår kära publik. I Gnagardalen ska det vara fullt med husbilar, bussar och husvagnar, packat med åskådare längs banan och en härlig stämning. Får vi inte det så är det lika bra att hålla ut ett år till.

2. Jag, och inte bara jag, utan hela min familj längtar efter Semesterracet. Vi har en nykomling i familjen som fyller ett år i sommar och han är redan galen i allt som brummar och jag är helt säker att han kommer att bli lika förälskad i Semesterracet som jag är.

Robin Eriksson, Vimmerby MS:

1. Såklart är det tråkigt, men väntat. Folkrace överlag har legat på is ett tag och de större tävlingarna är inställda för andra sommaren i rad på grund av Corona. Det är dock väntat sett till hur situationen har sett ut den sista tiden i Sverige. Hälsa går såklart före nöje.

2. Det är ju inte bara själva folkracen man saknar och längtar till denna veckan, utan helheten. Det är en otrolig stämning överlag, med otroligt fina bilar och mycket publik. Man höjer stämningen och standarden på racing till just denna tävlingen. Sen är det ju biten med camping där vuxna och barn samlas på kvällarna och har det trevligt. Det är en folkfest. Man skulle kunna jämföra det med Böda Camping, men här har alla ett gemensamt intresse i bilar och racing.

Emelie Strömberg, Laxå MK:

1. Jag tycker det var helt rätt beslut av Vimmerby MS. Självklart jättetråkigt, men helt väntat. Ett Semesterrace ska genomföras med fullt startfält och ett publikhav och det hade inte varit möjligt i år.

2. Jag saknar absolut själva tävlingen i sig då det är årets höjdpunkt både som publik och förare i mitt tycke. Men framförallt saknar jag att träffa människor från landets alla hörn. Det är många vänner man bara träffar den veckan på året.

Emil Bondesson, Tomelilla MK:

1. Givetvis är det väldigt tråkigt att Semesterracet ställs in, men det är full försåtligt på grund av att situationen är som den är med pandemin. Jag hade verkligen sett fram emot att få köra i seniorklassen detta året och suget efter Semesterracet är enormt.   

2. Semesterracet är den absolut roligaste tävlingen på hela säsongen. Man ser fram emot att komma tillbaka året därefter redan när man lämnar tävlingen. Det jag älskar mest med Semesterracet är tävlingsupplägget, gemenskapen och umgänget  med alla förare samt publik. Vi har som tradition i teamet att komma ett par dagar innan tävlingen för att njuta av det som komma skall. 

Wilmer Westerling, MK Kinda:

1. Extremt tråkigt, det är verkligen årets höjdpunkt och det man mest ser fram emot. Vecka 28 har alltid varit bokad i kalendern för just Vimmerby och Semesterracet. Att göra något annat den veckan är väldigt annorlunda.

2. Helt klart gemenskapen, att träffa allt härligt folk från norr till söder som man kanske bara träffar en gång om året. Sen måste jag även tillägga finaldagen. Det är en väldigt speciell känsla när alla heat är som en A-final med underhållning på allra högsta nivå. Jag blir bara mer och mer revanschsugen efter 2019 års tabbe, men till nästa år håller vi tummarna!

Jennika Jennerfors, Jokkmokks MS:

1. Det är ju så klart supertråkigt att det ställs in igen, men självklart förståeligt.

2. Det jag saknar mest är att få träffa alla människor och kolla på alla fräna race.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt