Annons:

Drömbeskedet: Fransson klar för VM med tre hästar

Vimmerbyryttaren Sandra Fransson är klar för ung-VM med hela tre hästar. Foto: Privat

Drömbeskedet: Fransson klar för VM med tre hästar

Vimmerbyryttaren Sandra Fransson är inte bara klar för ung-VM i Belgien – hon är det med hela tre hästar.
– Det är extremt roligt att få med alla tre, säger hon.

Annons:

Sandra Fransson från Vimmerby tar kliv efter kliv i ryttar-Sverige. I år har hon stått för en lysande säsong såhär långt – och i dag fick hon ett fint besked från Svenska Ridsportsförbundet.

Fransson är klar för ung-VM med hela tre hästar.

– Det är jätteroligt. Jag har väntat länge på att få reda på det och det var en väldig lättnad. Jag hade hoppats på att någon skulle vara med, men det är extremt roligt att få med alla tre. Det är en bekräftelse.

Resultat

Förbundet har tagit ut sex ekipage i varje kategori och dessutom delat ut en del wildcards. Franssons tre hästar har dock fått en ordinarie plats i varje klass. Förbundet har gått på resultaten i de lite större tävlingarna under året.

– Jag hade förväntat mig att få med någon häst för jag har haft väldigt jämna resultat i år. Alla unghästar har gått jättebra, men att alla tre får åka är lite extra.

”Kommer vara tufft”

Hästarna är femåriga Brandy Cloud, sexåriga Cantoto och sjuåriga Aeyla. VM avgörs i Belgien mellan den 21 och 24 september.  

– Jag hoppas på final såklart, men det är VM och det kommer vara tufft. Jag har varit med i VM innan och vet vad som förväntas och hästarna har varit i bra form.

Hästarna har fått lite vila efter Falsterbo och nu börjar formslipningen inför VM.

– Vi ska hålla den här kurvan, de ska förberedda tidigt och ska få pusta ut lite innan. Det är bara att trimma dem nu. Det viktigaste inför VM är att vara väl förberedd.

”Hoppas på final”

Fransson har lite större förhoppningar på sjuåriga Aeyla jämfört med de andra. Det är ekipagets tredje ung-VM. 

– Sjuåringar är det största man kan rida där nere och det är extra kul och visar att det går åt rätt håll. Alla tre hästar är väldigt bra, men Aeyla har gått extremt bra och där har jag lite extra förväntningar.

Vad hoppas du på?

– Jag vill gå till final. Femåringen och sexåringen är inte så kvicka och snabba för att ta en medalj, men jag trimmar vidare. Den som är mest klar är Aeyla. Hittar jag en växel till kan mycket hända. Det vore kul att kunna satsa på en medalj. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt