Annons:

Lokal hästskötare nominerad till pris på Ryttargalan

Kristina Hagevi är nominerad till Årets hästskötare på Ryttargalan i slutet av januari. Foto: Privat

Lokal hästskötare nominerad till pris på Ryttargalan

Sjuksköterskan Kristina Hagevi från Sund i Vimmerby kommun är nominerad till årets hästskötare på den digitala Ryttargalan i januari.

Annons:

Torsdagen den 28 januari kommer vinnarna i åtta olika priskategorier utses på den digitala och direktsända Ryttargalan som sänds i Svenska Ridsportförbundets sociala kanaler. 

En av tre nominerade i klassen Årets hästskötare är Kristina Hagevi. Hon är tillsammans med sin man Kjell Westerback verksam i Tjust Distansklubb och bor i Sund mellan Södra Vi och Djursdala.

– Jag fick besked om det i går och jag blev givetvis jätteglad. Det känns lite overkligt med en så fin nominering. Det är både spännande och roligt. Kul att distansritten blir uppmärksammad på det här sättet när hoppning och dressyr ofta får stå i rampljuset, säger Kristina Agstam Hagevi. 

"Njuter av nomineringen"

Övriga nominerade i klassen Årets hästskötare är Tiia Karhu (hoppning) och Marie Tulljsö (paradressyr). 

Vad tror du om dina vinstchanser?

– Jag har ingen aning. Det skulle vara jättekul men jag njuter just nu av nomineringen och det får bli en bonus om jag vinner. Det är roligt för mig men ännu roligare för sporten distansritt att bli uppmärksammad.

Fakta

Nomineringen till Kristina Agstam Hagevi: ”Som tävlingsryttare vet hon vad som gäller för att prestera på högsta nivå. Och som sjuksköterska är hon säker och snabb när det kommer till pulstagning, ett viktigt tävlingsmoment i distansritt. Kristina är ankare i sambon Kjell Westerbacks groomteam och den som ser till att allt är på plats när det behövs som bäst. Hon har en ängels tålamod och en humor som smittar. En guldgroom, helt enkelt och en ”världsmästare” i pepp”. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt