Annons:

Lagledaren om Doyles flytt: ”Jag blev förvånad”

Dackarnas lagledare Mikael Karlsson får fortsätta räkna på sitt lagbygge. På måndagen lämnade Jason Doyle för Rospiggarna. Foto: Linus Johansson

Lagledaren om Doyles flytt: ”Jag blev förvånad”

På måndagen presenterades Jason Doyle som Rospiggarnas andra nyförvärv. Något som tog Dackarnas lagledare Mikael Karlsson på sängen. – Jag måste säga att jag blev förvånad, säger Mikael Karlsson till Dagens Vimmerby.

Annons:

Förra veckan valde Krzysztof Buczkowski, som de senaste säsongerna har kört för Dackarna, att skriva på för Rospiggarna. Tidigare i dag kunde vi berätta att GP-stjärnan Jason Doyle tar samma väg.
– Så sent som i fredags, i samband med GP-tävlingen i Stockholm, pratade jag med hans manager. Då sa jag som det var, att vi inte visste hur det skulle bli än. Så att Doyle skrev på för en annan klubb är inte konstigt. Däremot brukar man ha en ordentlig dialog innan, men det ville han tydligen inte ha, säger Mikael Karlsson.

”Inte förstavalet”

Karlsson medger att Jason Doyle mycket väl kunde ha blivit aktuell för en plats i Dackarnas trupp.
– Han ingick fortfarande lite i planen, men var inte mitt förstaval. Men beroende på vad som händer framöver kunde han ha varit aktuell för en plats i vår startsjua. Tyvärr valde han något annat.
Vad tycker du om hans säsong?
– Det var lite blandat. Han har varit bra vissa perioder och mindre bra andra perioder. Räknar man in slutspelet så sänkte han sitt snitt och då har han ändå kört på reservplats vid några tillfällen. Han har dessutom varit petad i några matcher.

Svårt pussel

I nuläget har Dackarna två förare under kontrakt; Patryk Dudek och Peter Ljung.
Hur ligger du till i lagbygget?
– Det är väl lite både och, men jag känner att det kan bli bra. Jag har inte räknat bort någon av förarna som fanns i truppen i år, förutom Buczkowski och Doyle förstås. Med tanke på snittet måste jag jobba på det sättet att jag tar en förare i taget i lagbygget. Jag är väl ganska överens med ytterligare någon förare, men jag måste se till att få ihop snittet, säger Mikael Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt