Annons:

Lagledaren efter skrällkrossen:

Mikael Karlsson var förstås nöjd efter Dackarnas storseger. Foto: Linus Johansson

Lagledaren efter skrällkrossen: "Kunde inte drömma om det"

Dackarna gav Piraterna en ordentlig läxa i premiären. Dackarnas lagledare Mikael Karlsson var förstås helnöjd.
– Det här sänder ganska bra signaler, säger han.

Annons:

Dackarna tog sig till SM-final förra säsongen. 

På papperet ser laget starkare ut i år. Mot en av guldfavoriterna – Piraterna – visade Målillaklubben att det här kan bli ett nytt framgångsår. 

Efter paus körde Dackarnas förare skjortan av Piraternas skrytbygge. 

– Det finns ingen som kan säga att de trodde på det här, det var inte ens en fantasi i paus. Vi var med bra, men nådde dem inte riktigt innan paus. Vi kom inte åt deras toppar och lyckades inte spräcka dem, säger Dackarnas lagledare Mikael Karlsson.

"Sänder bra signaler"

Piraterna är historiskt sett sylvassa efter paus. På tisdagen syntes inget av det. Dackarna vann de sista fem heaten med 16 poäng. Då tog också Daniel Davidsson tolv poäng från reservsidan.

– Vi hade ett bra snack i paus. Vi hade inte fått någon poängövervikt, men vi biter ifrån och det är en styrka. 

Vad gör ni annorlunda?

– Vi bestämmer oss för att vara tuffare, vi lät Piraterna bestämma för mycket på banan. Vi har värvat ett lag som ska vara tuffare och det visar vi i dag. 

Att ni vänder ett fyrapoängsunderläge efter paus och vinner med tolv poäng, vad sänder det för signaler till speedway-Sverige?

– Det sänder ganska bra signaler, men vi kommer självklart göra sämre insatser än den här. Vi visar i alla fall för oss själva att vi är så bra som vi hoppas. 

"Aldrig i mitt liv"

I heat elva tog Joel Kling en viktig poäng. 

– Det är guld värt det han gör, han knuffar på Davidsson (Daniel) lite och det gör att Thomsen (Anders) kan smita förbi. Den 4-2:an var väldigt viktig. Sedan flyger Janowski och Dudek i väg och "Freddan" (Fredrik Lindgren) stämmer i bäcken. Det är mycket vi kan ta med oss från den här matchen. 

Borde inte Patryk Dudek köra för Piraterna så bra som han är här?

– Aldrig i hela mitt liv, haha. Han är fantastisk. Innan matchen säger han att han är bekymrad, motorn var han inte helt säker på, men så går han ut och är så här bra. 

På tisdag är det hemmapremiär och då kommer Lejonen till G&B Arena. 

– Vi får suga på det här och så börja landa i morgon. Nu har vi bevisat var vi står och jag kunde inte ens drömma om det här, det fanns inte på kartan att vi skulle vinna med tolv. Jag hoppas att det här kan locka lite extra folk.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt