Annons:

Teurnberg inför ångestmötet:

Pressen är stor på Mikael Teurnberg och hans Dackarna i matchen mot Masarna. Foto: Arkivbild

Teurnberg inför ångestmötet: "Inget lag att underskatta"

Masarna på hemmaplan och Dackarna i enormt poängbehov. Då sätter lagledaren Mikael Teurnberg hård press på sitt lag.
– Det är en måstematch, så är det bara.

Annons:

Det är en knivig sits regerande mästaren Dackarna hamnat i. Målillaklubben har endast kört ihop fyra poäng på tio matcher och förlorat osannolikt många jämna matcher.

Nu går vi in i slutskedet av grundserien och pressen är stor på laget. Det gäller samtidigt även för Masarna från Avesta, som är det enda lag med färre inkörda poäng än Dackarna.

Nu möts de båda i ett riktigt ångestmöte på Skrotfrag Arena.

– Nu är det verkligen viktigt. Jag vet inte vad jag ska säga riktigt, mer än att vi måste vinna matchen och ta bonuspoängen. Vi ska försöka göra allt vi kan och vara med från början. Mycket handlar om att få en bra start i tävlingen, säger dackelagledaren Mikael Teurnberg.

Svag säsong

Masarna har gjort en riktigt svag säsong och deras hittills enda två poäng kom i 49-41-segern hemma mot just Dackarna.

– Det rasade iväg lite mot slutet där tyvärr. Vårt mål är att ta 50 poäng, men det är inte så lätt. Alla våra förare måste ta poäng. För att ta 50 poäng får ingen falla igenom. Vi behöver tio pinnar på två till tre gubbar och inga nollor. Det är viktigt att vi är med från början och håller i det. Det går alltid att toppa i underläge och hålla liv i en match länge. 

Masarna kommer förvisso från en förlust hemma mot Västervik, men det var en moralstärkande insats för dem. Till den här matchen får man tillbaka Przemyslaw Pawlicki efter skada. Tjecken Jan Kvech saknas dock, men tidigare dacken Kacper Gomolski är också med i startsjuan. Dessutom finns förare som Krzysztof Buczkowski, Antonio Lindbäck och Rohan Tungate.

– De gjorde en jättebra match mot Västervik, så det är inget lag man kan underskatta. De har några som kan åka riktigt fort.

Är det en avgörande match?

– Rent teoretiskt, med alla tvåpoängsförluster, kan det gå men det är en måstematch, så är det bara.

Gick på magkänslan

I Dackarna gör sena värvningen Frederik Jakobsen årsdebut. Mikael Teurnberg hade mycket funderingar kring väst nummer sex. Valet stod mellan Filip Hjelmland, Nicolai Klindt och ukrainske Viktor Trofimov. Valet föll på den sistnämnde.

– Jag tycker att Hjelmland har åkt för lite och Klindt har inte levt upp till våra förväntningar riktigt. Trofimov är igång och är en riktig fajter på banan. Han har stort hjärta och det här var min magkänsla.

Klart är dock att det blir skiften till torsdagens match. 

– Varken Jacob (Thorssell) eller Janowski (Maciej) kan då. Det gör att den här matchen blir ännu viktigare.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt