Annons:

JUST NU: DACKARNAS STJÄRNA ÖVERST PÅ GP-PALLEN

Maciej Janowski vann i Cardiff. Foto: Linus Johansson

JUST NU: DACKARNAS STJÄRNA ÖVERST PÅ GP-PALLEN

Dackarnas Maciej Janowski fortsätter att imponera i GP-serien. I kväll, i Cardiff, tog han sin andra raka GP-seger. Janowski är nu bara tre poäng från VM-ledning.

Annons:

Att vinna inför jättepubliken i Cardiff är något alldeles extra. I kväll var det Maciej Janowski som fick känna på den känslan. Janowski startade starkt hela kvällen och det var också en superstart i finalheatet som tog honom hela vägen till seger. Det var för övrigt Janowskis andra raka GP-seger, då han vann även i Horsens senast.

I tv-intervjun var Janowski överlycklig och avslutade med ett riktigt segervrål.

I finalheatet vann Maciej Janowski före VM-ledande Jason Doyle och Matej Zagar. Bartosz Zmarzlik fick problem med cykeln och slutade fyra.

Dackarnas andra polska GP-stjärna, Patryk Dudek, fick respass med en tredjeplats i semifinalen.

Fredrik Lindgren startade tävlingen bra, men fick problem med cykeln i ett heat och hade sedan svårt att plocka poäng. Han körde in sju poäng, lika många som Antonio Lindbäck. Ingen av dem nådde semifinal.

Jason Doyle toppar nu VM-tabellen ensam med sina 78 poäng. Maciej Janowski och Patryk Dudek är tre poäng bakom honom. Därefter är det ett hopp på ytterligare 14 poäng ned till Fredrik Lindgren och Emil Sayfutdinov.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt