Annons:

Lekande lätt när Västervik bjöd på kross:

Morgan Anderssons Västervik gjorde processen kort med Rospiggarna i afton. Krossen stannade vid 66–24. Foto: Ossian Mathiasson

Lekande lätt när Västervik bjöd på kross: "Viktigt med bra racing"

Västervik Speedway stod för en sällan skådad överkörning hemma mot Rospiggarna. Krossen stannade vid 66­–24. 
– För oss är det viktigt med bra racing. Vi manövrerade ut dem, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Annons:

Västervik hade lekstuga i kvällens hemmamatch mot Rospiggarna som väljer att komma med ett budgetlag till bortamatcherna i årets upplaga av Bauhausligan. Morgan Anderssons manskap tog femettor i 80 procent av heaten och de tre resterande heaten slutade med fyrtvåor till gästerna från Hallstavik. Västervik mosade Rospiggarna fullständigt och jordskredssegern stannade vid 66–24. 

– Att vi skulle vinna matchen var vi inställda på, men man får samtidigt passa upp i såna här matcher. De har ändå Lahti, Lindbäck och Palovaara som kan åka riktigt fort här ute så det ska man ha klart för sig. Vår insats var jäkligt stabil och grabbarna rejält påslagna. När de väl var före oss åkte vi om dem efter ett varv eller ett och ett halvt varv, säger Morgan Andersson. 

Trodde du att ni skulle vinna med så stora siffror som 66–24 i kväll? 

– Nej, nej, nej, det gjorde jag inte. Vi gör en kanoninsats och tar med oss två poäng och ett bra utgångsläge för att ta bonuspoängen, säger Morgan Andersson. 

"Några riktigt bra heat"

Västervik slog aldrig av på takten och bjöd de 2 800 åskådarna på sevärd speedway. 

– Det var några riktigt bra heat och vi fick till det bra. Vi valde att ösa på och hela laget gjorde en jättebra insats. Vi har inte kört hemma sedan den 2 maj och det var många förare som ville visa upp sig. Hos oss handlar 51 procent om underhållning och 49 procent om att vinna. Vi vill ha bra speedway och bjuda publiken på bra underhållning, säger Morgan Andersson. 

På Sveriges nationaldag, det vill säga om en vecka, tar Västervik emot Piraterna på hemmaplan. 

– Då har vi gratis inträde. Vi hoppas på grymt publikstöd och att folk går man ur huse. Piraterna lär vara revanschsugna efter dagens fadäs. 

Debutanten Mikkel Michelsen hade en grym kväll och slog till med 13+2 poäng. 

– Han vill lyfta lite extra på hatten för hans insats. Han kommer inte ihåg när han körde på den här banan sist. Han hittade bra linjer och hade gjort hemläxan med att titta på sista matchen som jag skickade ut till alla förare. Det var max på honom så det var klockrent. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt