Annons:

Ljung om svåra beslutet: ”Får bli en öl och TV-spel”

Peter Ljung har ett svårt val framför sig. Foto: Linus Johansson

Ljung om svåra beslutet: ”Får bli en öl och TV-spel”

Tidigare i dag bestämde sig Västervik för att köra i Elitserien nästa år. Nu står Peter Ljung inför ett svårt val.
– Jag vet i fan hur jag ska göra. Det får bli att fundera på det över en öl och TV-spel, skrattar Peter Ljung.

Annons:

Peter Ljung har kört för Dackarna i Elitserien de två senaste åren. Han har också representerat Västervik i åtta raka säsonger. Nästa år kan han inte köra för båda klubbarna. I dag tackade Västervik ja till en plats i Elitserien 2018.

– Bra gjort av Västervik. Jag är övertygad om att det inte är någon chansning från deras sida. Det är ett beslut som är positivt för speedwayen i stort och för Västervik, tycker Peter Ljung.

”Inte funderat”

I nuläget vet inte Peter Ljung om det blir Dackarna, Västervik eller någon annan klubb nästa år.

Vad tänker du om nästa säsong?

– Inte så mycket, jag har inte funderat på det. Det har varit mycket annat i dag. Men jag hade nästan trott att Västervik skulle ta steget upp. Å andra sidan är det en jävla skillnad på vad jag tror och hur det blir i verkligheten, skrattar Peter Ljung.

Du har ett svårt val framför dig?

– Ja, det kan man säga att det säkert blir. Jag har inte ägnat så mycket tid och tankar åt det än. Det är nästan första gången jag behövt vara i den här situationen. Jag har ju åkt i Västervik i åtta år, i både Allsvenskan och Elitserien. Samtidigt trivs jag väldigt bra i Dackarna och jag kan inte påstå att jag har haft några större funderingar på att lämna.

Intresserade klubbar

Att både Västervik och Dackarna lär vilja behålla Ljung är ingen vild gissning.

– Jag vet att Dackarna vill ha kvar mig. Min egen säsong har ju varit så där, men det har inte med klubben att göra. Och eftersom jag har varit så länge i Västervik lär jag väl vara intressant för dem, säger Peter Ljung.

Kan det vara aktuellt med någon annan klubb?

– Ingen aning. Jag blir lite tagen på sängen nu eftersom jag inte har hunnit lägga någon tanke och energi på det än. Det jag kan säga är att det här blir nog ingen snabb process. 

Tror på ”PK”

Tidigare den här veckan presenterade Dackarna Peter ”PK” Karlsson som ny lagledare.

Vad tycker du om det valet?

– Det kan nog bli jättebra, det tror jag. Han har en jävla respekt med sig bland både förare och folk runtomkring. Han är en tävlingsmänniska som inte accepterar någon skit. Det kan nog vara ett väldigt bra val. Samtidigt har jag haft en väldigt bra relation med ”Micke” (Mikael Karlsson), säger Peter Ljung.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt