Annons:

Ljung om tuffa valet:

Peter Ljung saknade Mikael Max i depån den gångna säsongen. Foto: Linus Johansson

Ljung om tuffa valet: "Svåraste beslutet jag har tagit"

Peter Ljung nobbar Dackarna till 2018. Istället kommer han att göra sin nionde raka säsong i elitserienykomlingen Västervik.
– När det gäller klubbval så är det det svåraste beslutet jag har tagit någon gång, säger Peter Ljung till Dagens Vimmerby.

Annons:

I eftermiddags kom Peter Ljungs beslut inför säsongen 2018. Han lämnar Dackarna efter två år och kommer istället att fortsätta i Västervik, där han går in på sin nionde raka säsong.

Det har inte varit något enkelt beslut, men jag var tvungen att komma fram till något förr eller senare. Båda klubbarna har behandlat mig väl och då ville jag göra detsamma med Dackarna, som det blev nu, och ge dem en ärlig chans att täcka upp på min position, säger Peter Ljung.

Vad avgjorde klubbvalet?

Jag har kört åtta år för Västervik, har bra med sponsorer där och familjen är där hela somrarna. Jag var med och tog SM-guld 2005, var med och körde ner klubben i Allsvenskan och nu har jag varit med och kört upp klubben i Elitserien igen. Då kände jag att jag vill vara med och försöka bilda en ryggrad. Sen är banan i Västervik den i Sverige som jag kanske är bäst på. Den ger mig en större möjlighet att kanske göra en bättre säsong. Problemet var att det inte fanns så många nackdelar med något av de valen jag kunde göra.

Max saknades

Förra året var Peter Ljung med och körde Dackarna till ett SM-silver, men i år har det inte alls gått lika bra, vare sig för honom eller laget.

Vi har inte alls fått till det. Lagbygget var lite annorlunda och jag kan tycka att "Micke" (Max) saknades som person i laget. Vissa gånger kändes det som att vi saknade vissa personligheter och hjärta. Vi fick inte ut det vi skulle av det laget och jag fick inte ut vad jag ville heller, säger Peter Ljung.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt