Annons:

Talangen från Hjältevad lämnar Elit Vetlanda - sportchefen rasar

17-årige Alexander Woentin är en av speedwaysveriges kanske största talanger. Nu väljer Hjältevadskillen att lämna Elit Vetlanda. Hans nya klubb är SM-guldmedaljören Eskilstuna Smederna.

Annons:

Alexander Woentin har inte fått särskilt många chanser i Elit Vetlanda under den gångna säsongen och nu lämnar han alltså klubben.

– Jag vill inte hamna i samma situation som jag var i år och se de flesta matcherna från läktaren. Jag måste komma till en klubb som verkligen tror på mig och som låter mig köra, säger Alexander Woentin till Vetlanda-Posten.

Wirebrand irriterad

I kväll gick Eskilstuna Smederna ut med nyheten att klubben värvat tonåringen, som har kört i JVM-serien den här säsongen. Elit Vetlandas sportchef Mikael Wirebrand rasar mot Smedernas agerande.

– Vi pratar om unga svenska förare nu och alla klubbar måste ha som mål att plocka fram sina egna förare genom att investera lång- och kortsiktigt. Vissa klubbar sköter det här jättesnyggt medan andra klubbar köper sig till unga svenska förmågor, säger Wirebrand till Vetlanda-Posten.

Han säger vidare att han inte tycker att Smederna har skött affären på ett snyggt sätt.

– För det första var det här en kontakt som togs jättetidigt, trots att det finns en överenskommelse om att inte prata med andra klubbars förare före 15 oktober. Jag förväntar mig ett samtal från den här klubben inom en väldigt snar framtid. Det finns etik och moral att följa när man sysslar med det här och de har inte kollat något med oss på förhand.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt