Annons:

Dackarna ställs mot GP-ledaren – ”Blir ett bra test”

GP-ledaren Tai Woffinden gör debut i Indianerna i Målilla i morgon. Foto: Linus Johansson

Dackarna ställs mot GP-ledaren – ”Blir ett bra test”

Dackarna föll borta mot Indianerna med minsta möjliga marginal. Nu har Kumla-laget förstärkt med GP-ledaren Tai Woffinden.
– Det blir ett styvare motstånd, helt klart, säger lagledaren Peter Karlsson.

Annons:

Tai Woffinden leder GP-serien med hela 20 poäng. Nästa lördag körs nästa deltävling i Målilla – men Woffinden besöker G&B Arena redan i morgon kväll. Då gör hans nya lag, Indianerna, upp med Dackarna i den elfte omgången av Elitserien.

– Jag tror det blir en jämn match. Indianerna har ett jämnt lag, men har förbättrat sig i och med Woffinden. Det blir ett bra test för oss, säger Peter Karlsson. 

 "Långtifrån ostoppbar"

Woffinden gör sin första match för Indianerna efter klubbytet från Masarna. Hans snitt i Elitserien ligger på 2,136 i år – vilket är åttonde bäst i serien.

– Han är nummer ett i världen just nu. Tai har hållit en hög nivå under fem år och nu har en del bitar fallit på plats för honom, nu är han i form.

Hur ska ni stoppa honom?

– Han är långtifrån ostoppbar, vi har förare som är snäppet bättre på att starta än Tai. Våra tre GP-förare är inte långtifrån och det blir intressant att se. Men matchen handlar inte bara om Woffinden, utan det handlar om alla sju. Vi har lyckats ganska bra med att få alla att bidra.

 "Ska vara det bättre laget"

Dackarna behöver 47 poäng för att även ta bonuspoängen.

– Indianerna är också jämna, men vi är tunga i toppen. Vi har tre GP-åkare och det kan inte Indianerna matcha. Vi ska vara det bättre laget.

Hans Andersen har haft det tungt senast tiden.

– Vi vill att Hans kommer upp ett snäpp. Han kämpar riktigt bra, men har fått lite skralt med poäng de senaste matcherna.

Dackarna har ett drömläge att avancera direkt till semifinal när fyra omgångar återstår.

– Vi har inte kniven på strupen, men tre poäng skulle sitta fint. Jag tycker att det ser riktigt bra ut.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt