Annons:

  • Nicki vann GP:t – skickade passning till Tai:

    Tai Woffinden och Nicki Pedersen hamnade en i tuff dispyt efter semifinalen. Foton: Jakob Karlsson

  • Nicki vann GP:t – skickade passning till Tai:

    Nicki Pedersen stod överst på prispallen när tävlingen var avslutad.

Nicki vann GP:t – skickade passning till Tai: "Agerade som ett barn"

Nicki Pedersen vann GP-tävlingen i Målilla och var förstås väldigt glad för det. Men efteråt skickade han en passning till VM-ledaren Tai Woffinden, som han hamnade i en dispyt med efter semifinalen.
– Han är VM-ledare, men agerade som ett barn, säger Nicki Pedersen.

Annons:

Danske ex-dacken Nicki Pedersen vann bara två av sina sju heat. Ändå tog han hem Grand Prix-tävlingen på G&B Arena. 

Nicki radade upp andraplatser utöver en heatseger i grundomgången. I semifinalen blev han tvåa bakom Fredrik Lindgren, men var sedan allra starkast i finalen. En mycket viktig seger för dansken, som haft det tufft med skador.

– Det var väldigt, väldigt viktigt. Jag har behövt det under en lång tid, jag har varit igenom en hel del saker. Efter att ha brutit ryggen två gånger är det tufft att ta sig tillbaka till GP-serien. När min rygg var bra, så bröt jag handen och sådant under försäsongen. Det har varit tufft hela vägen, men jag har hela tiden tittat mig själv i spegeln. Det spelar ingen roll om jag vill vara Tai (Woffinden) eller Zmarzlik (Bartosz), jag måste bara vara mig själv, fortsätta jobba och nu har vi gjort det. Vi hittade en motor som vi kunde bygga på och jag har använt den på slutet. Jag gjorde bara små förändringar från i Gdansk och ville inte ens träna i går, jag ville bara ut och köra första heatet, säger Nicki Pedersen. 

Under tiden han har varit borta har han fått höra mycket, säger han.

– Man har sagt att jag är slut, att jag aldrig kan vinna en GP-tävling till. Men det är små marginaler och självklart är jag glad. Jag var glad att nå finalen, men jag fick också ta många poäng och det behöver jag efter min inledning på säsongen. 

"Det är löjligt"

Kvällens hetaste incident var föga överraskande den danske dynamiten inblandad i. Pedersen och VM-ledaren Tai Woffinden hade en tuff duell om den andra semifinalplatsen – en duell Nicki Pedersen vann. Efteråt var Tai Woffinden mycket upprörd över hans körning – och gick till attack. 

– Det är löjligt. Hade det varit jag hade alla blivit galna och sagt si och så. Jag gjorde ingenting, det var bara racing, han gjorde exakt samma sak mot mig några heat tidigare.

Hur upplevde du situationen?

– Han passerade mig, sedan jag honom igen och då stängde jag dörren. Så enkelt är det. De kallade mig alla fula ord och alla svordomar som finns. Hans tre mekaniker kom dit och knuffade på mig också. Han är VM-ledare, men han agerade som ett barn. Vad hans team gjorde var inte snyggt. Hade mitt team gjort så hade jag fått böter, säger Nicki Pedersen.

Har du pratat med honom efteråt?

– Jag tog mig till final och det var fullt fokus på finalen. Det räcker för mig, jag behöver inte prata. Jag har inget problem med det. Han var upprörd över att missa finalen, men det där var bara barnsligt.

Nicki Pedersen är tia i totalställningen efter GP-tävlingen i Målilla. Upp till den trygga åttondeplatsen är det endast sju poäng. 

Fotnot: Vi försökte att få en kommentar av Tai Woffinden, men hade redan lämnat området.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt