Annons:

Ljung fick avsluta med heatseger – i sitt sista (?) GP-framträdande

Åsedasonen Peter Ljung vann sitt sista heat i GP-tävlingen i Målilla. Foto: Jakob Karlsson

Ljung fick avsluta med heatseger – i sitt sista (?) GP-framträdande

Peter Ljung inledde katastrofalt med tre raka nollor. Sedan vaknade Åsedasonen till liv. En andraplats och en heatseger avslutade han tävlingen med.
– Kul att eventuellt ta farväl med en heatseger, säger Peter Ljung.

Annons:

Peter Ljung tilldelades wildcardet till GP-tävlingen i Målilla. Ett beslut som väckte viss kritik, då en del ansåg att Oliver Berntzon borde ha fått det. 

Just dessa kritiker var nog inte mindre övertygade när Ljung inledde med tre raka nollor.

– Det blir så när det blir en regntävling, även vi så kallade hemmaåkare står på noll. Sedan gjorde jag en jätterockad och ändrade riktigt stora grejer, som jag aldrig åkt på innan. Jag körde på lägre drev än någonsin tidigare och det funkade i de två sista heaten. Det var skönt att kunna åka ut med flaggan i topp, säger Peter Ljung.

Att tävlingen försenades var annars inget som påverkade Åsedasonen och ex-dacken.

– Skittråkigt för arrangörerna, jag känner för dem. Här har det varit världens förutsättningar i två månader och så blir det så här, men det är inget man kan styra över, det är bara tråkigt att vädret skrämmer bort en del. Det blev lite polsk riksdag också och då ville inte jag vara med. Jag tyckte att banan var körduglig tidigare än vad många andra tyckte, så de gjorde ett bra jobb med banan. Man ser ofta också att de som bryr sig minst är de som går rätt långt i tävlingen. Man ska lägga fokus på rätt saker.

Sista GP:t?

Efter GP:t öppnade Peter Ljung för att det här kan ha varit hans sista framträdande. 

– Kanske var det mitt sista GP och då fick jag vinna mitt sista heat, det var viktigt för mig själv efter den brutalt dåliga inledningen.

Kommer du inte försöka kvala in?

– Jag vet inte, kraven är ju nästintill orimliga. Sedan är ju Oliver och de andra så bra nu, så är vi på liknande nivå nästa år får han wildcardet. Men det var kul att ta eventuellt farväl med en heatseger.

Var det viktigt för dig att ta några poäng med tanke på den kritik som funnits?

– Defintivt. Sedan blir det inte bra nog, men man får visa att man förtjänat sin plats med fem poäng. Det hade varit tungt att åka till Polen med fem nollor.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt