Annons:

Bekräftat: Säsongen är över för Dudek efter otäck krasch

Patryk Dudek flyger till Barcelona på torsdag och opereras på fredag. Foto: Ossian Mathiasson

Bekräftat: Säsongen är över för Dudek efter otäck krasch

Det blir ingen mer speedway för Patryk Dudek i Dackarna i år. Den polske stjärnföraren flyger till Barcelona på torsdagsmorgonen och opereras på fredag.
– Just nu är Patryks återkomst till spåret den här säsongen osannolik, säger Dudeks agent Krystian Plech till den polska högstaligans hemsida.

Annons:

Patryk Dudek vann den senaste VM-deltävlingen i slovenska Krsko och kom till den första semifinalen mot Västervik med stärkt självförtroende. 

En allvarlig krasch i heat elva där Dudek körde in i Peter Ljungs bakhjul gjorde att båda stöp hårt i backen. 

Dudek bröt högerarmen och fördes till sjukhuset i Växjö för närmare kontroll. Vid röntgen, som utfördes av polska läkare i Zielona Gora på onsdagen, bekräftades det att armen hade brutits. 

"Återkomsten är osannolik"

Krystian Plech har i en intervju med den polska högstaligan bekräftat att Dudek kommer flyga till Barcelona på torsdagsmorgonen för att opereras under fredagen.

– Kliniken i Barcelona är en plats som ofta väljs av förare med liknande skador som den med Patryk. Under de senaste åren har Jason Doyle och Emil Sayfutdinov genomgått operationer där. Efter Patryks operation kommer ytterligare beslut fattas och efter samråd kommer vi att vidta ytterligare åtgärder under behandlingens gång. Just nu är Patryks återkomst till spåret den här säsongen osannolik, men allt beror på operation, rehabilitering och benförening. Patrick är medveten om situationen men han är i gott humör och det allmänna välbefinnandet är mycket bra, säger agenten Krystian Plech till sajten. 

Texten kan uppdateras.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt