Annons:

”PK” ansåg att banan var livsfarlig – ”Man gjorde fel tidigare i dag”

Så här såg banan ut när lagen kom överens om att ställa in matchen. Foto: Ossian Mathiasson

”PK” ansåg att banan var livsfarlig – ”Man gjorde fel tidigare i dag”

Dackarnas lagledare Peter Karlsson tyckte att beslutet att ställa in SM-finalen var korrekt. Han ansåg dock att Eskilstuna Smederna kunde ha agerat annorlunda tidigare under dagen.
– Har man begått något fel så gjorde man det tidigare i dag, säger Peter Karlsson.

Annons:

Strax innan klockan 18 öppnade sig himmelen över motorstadion utanför Eskilstuna. Ungefär en timme senare slutade det regna och banpreparering inleddes. Men banpersonalen lyckades inte med sitt uppdrag. Vid klockan 20.20 kom beslutet att den andra SM-finalen skjuts på framtiden och körs nästa tisdag istället.

– Det är för jäkla tråkigt. Det är ju SM-final och så blir det så här. Det är maximal oflyt, säger Peter Karlsson.

Fel tidigare under dagen

Många i publiken var besvikna över beskedet med motiveringen att det inte brukar vara problem att genomföra en tävling efter en timmes regnskur.

– Jag kan förstå det. Och när man stod och tittade på banan såg den ut som vilken bana som helst, det tyckte jag också. Är det något fel som har begåtts så är det nog tidigare i dag. Då försökte man få till en snabb bana, tvärtemot vad vi hade i går. Då har man valt att gräva upp banan, packat och preppat den och i vanliga fall blir det en bra bana när man gör så. Men kommer det regn så sugs vätan rakt ned i marken, det går ned 10-15 centimeter. Det skulle vara absolut livsfarligt att försöka köra här i kväll. Beslutet att ställa in var enhälligt, säger Peter Karlsson.

”Ja, de gjorde fel”

”PK” har tidigare kört för Smederna i flera säsonger.

– Jag har varit smedförare och Smederna har haft en sådan här bana, snabb och med mycket fäste, i många år. Då måste man jobba på det här sättet med banan. Men tittar man på väderleksrapporten och ser att det kanske blir regn så... ja. När det sen kommer en sådan skur blir det så här.

Med tanke på den prognoserna, tycker du att Smederna gjorde fel?

– Det är ju lätt att stå och säga nu, men ja, de gjorde fel. Hade å andra sidan inte regnet kommit hade Smederna antagligen gjort rätt. Det är en liten chanstagning.

Kling får en vecka till

Efter att man arbetat med banan i mer än en timme gick förarna ett varv runt banan innan man kom fram till att ställa in matchen.

– Försöket att göra i ordning banan gjorde den bara geggig. Efter att traktorerna varit ute handlade det om 10-15 centimeter. Det fanns inte en chans att köra. Det skulle inte ens gå att köra ensam på den här banan.

Kunde man ha gjort ytterligare försök?

– Det skulle ha tagit flera timmar. Det går inte. Vi kan inte sitta här till elva i kväll. Det är jävligt synd, men vi styr inte över vädret.

Matchens körs nu istället nästa tisdag.

– Nu får Joel Kling en vecka till på sig att läka, säger Peter Karlsson.

Alla förare kan köra nästa vecka?

– Ja, det är inga konstigheter. Janowskis (Maciej) kompis fyller år så det är lite frågetecken, men förutom det så, skämtar Peter Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt