Annons:

Lindgren var inte med på guldfirandet:

Fredrik Lindgren, med ett förflutet i Dackarna, förde Smederna till klubbens andra raka SM-guld. Foto: Ossian Mathiasson

Lindgren var inte med på guldfirandet: "Får fira för mig"

Förra veckan skrev Fredrik Lindgren på ett nytt kontrakt med Smederna. I går var han med och förde klubben till andra raka SM-guldet.
– Vi gjorde en grym urladdning, säger Fredrik Lindgren.

Annons:

Efter den första finalmatchen skiljde det två poäng till Smedernas fördel. I den andra var det avgjort efter tolv heat och förarna fick fira i guldhattar med den stora hemmapubliken. 

Klubben har nu fyra SM-titlar och detta var andra guldet i följd. 

– Det känns fantastiskt härligt. Vi gjorde en grym urladdning och superprestation, säger Fredrik Lindgren. 

"Har varit nere för räkning"

Dackarna inledde dock kvällen med en femetta men sedan var det inget snack om saken. 

– Dackarna kom inte in i matchen efter det. Vi malde på och alla förare från plats ett till sju gjorde något bra. Ingen hade en dålig kväll. Vi öste på och var riktigt taggade, säger Fredrik Lindgren. 

Smederna var nära att missa finalen med tanke på att de fick stryk med tolv poäng hemma mot Rospiggarna i första semifinalen men lyckades vända på bortaplan. Det var en stark vändning som gav laget självförtroende och i går fick de lyfta SM-bucklan. 

– Det har varit en lång säsong med både upp- och nedgångar. Jag har hela tiden haft en bra känsla, vi har varit nere för räkning några gånger men lyckats resa oss upp. I den här finalserien gjorde vi det grymt bra, säger han. 

Var inte med på guldfirandet

Den svenske GP-stjärnan hann dock inte med något guldfirande på grund av tidigt flyg till Polen på torsdagsmorgonen. 

– Mitt mål är att ta en VM-medalj på lördag. Grabbarna får fira för mig i kväll, sa han direkt efter att SM-guldet säkrats.

I förra veckan skrev han på ett nytt kontrakt med Eskilstunaklubben som sträcker sig över nästa säsong. 

– Jag trivs väldigt bra, annars hade jag inte stannat kvar och skrivit på så pass tidigt. Det har varit en fantastisk säsong med bra publikstöd och så här i en final när allt ska avgöras blir det något extra. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt