Annons:

Dackarna vill sänka förarkostnaderna ännu mer – ”Hoppas på hans påskrift inom kort”

Tomas Karlsson hoppas att Dackarna inom kort kan börja presentera förare till nästa års trupp. Foto: Ossian Mathiasson

Dackarna vill sänka förarkostnaderna ännu mer – ”Hoppas på hans påskrift inom kort”

Dackarna har bara en förare under kontrakt. Det hårda arbetet för att få ihop ett slagkraftigt lag till nästa säsong har varit igång en tid.
– Vi kommer fortsätta satsa på att ha ett bra lag. Samtidigt försöker vi sänka förarkostnaderna ytterligare. Speedwayklubbarna har inte råd med de kostnader som är nu, säger Dackarnas ordförande Tomas Karlsson.

Annons:

Efter en mycket stark säsong föll Dackarna ihop i den avgörande SM-finalmatchen mot Smederna i går, där det blev förlust med 16 poäng. Direkt efter matchen pratade vi med klubbens ordförande Tomas Karlsson.

– Givetvis är det en stor besvikelse, vi hade hoppats på guld. Jag lider lite med laget som har gjort en fantastisk säsong och så avslutade vi med vår sämsta match för året. Samtidigt mötte vi ett väldigt bra lag, de var på topp. Jag kan bara konstatera att vi inte räckte till, säger Tomas Karlsson.

”Inte satsat 100 procent”

När Dackarna tog en femetta i det första heatet tändes förstås hoppet rejält. Men även när Smederna började dra ifrån trodde Tomas Karlsson på laget.

– Jag var säker att vi skulle kunna ta i fatt det även när vi låg under med sex poäng. Jag vet ju vad det här laget kan. Men tyvärr, jag tror att saknaden av Patryk Dudek blev väldigt stor. Kasprzak (Krzysztof) kom in som ny i laget och har kanske inte fått den där riktiga lagkänslan och har kanske inte satsat 100 procent i alla lägen.

Ni är inte särskilt intresserade av att ha kvar Kasprzak nästa säsong?

– Näe... inte om jag får bestämma. Men visst, han gjorde en fantastisk match mot Västervik och vi får vara tacksamma för det. Däremot här i finalen har han inte räckt till alls. Det är en stor besvikelse, säger Tomas Karlsson.

Diskuterat olika lösningar

Om vi ser till det lag Dackarna kört med större delen av säsongen; Greg Hancock, Maciej Janowski, Patryk Dudek, Oliver Berntzon, Pawel Przedpelski, Hans Andersen och Joel Kling så har de kört till sig snittet 10,937. Ingångssnittet på startsjuan får max vara 10,250 och det innebär att Dackarna tvingas göra om laget till nästa säsong. Hur det ska gå till är i nuläget oklart.

– Vi har diskuterat flera lösningar. Jag skulle vilja behålla hela det laget vi har kört med fram till den första semifinalen. Men vi vet också att det inte går med tanke på snittet. Vi får titta på vad vi ska hitta på, säger Tomas Karlsson.

Båda vill stanna

Den enda föraren som i nuläget har kontrakt är Oliver Berntzon.

– Jag hoppas också att vi får Patryk Dudeks påskrift inom kort. Han är verkligen en dackeförare med hjärta för klubben.

Med tanke på snittet, är det givet att ni väljer att säga hej då till antingen Maciej Janowski eller Greg Hancock eller kan det bli så att ni väljer en på papperet sämre botten i laget istället?

– Det är det vi diskuterar. I grunden vill alla i klubben ha kvar våra tre toppar (Janowski, Hancock och Dudek). Samtidigt vill vi inte att det ska bli för svagt längst ned i laget heller. Det finns en risk i det. Egentligen vill vi inte bli av med varken Hancock eller Janowski, men vi kan hamna i ett läge där vi måste välja, säger Tomas Karlsson.

I går kunde vi berätta att Dackarna har börjat diskutera med både Maciej Janowski och Greg Hancock och att båda förarna gärna ser en fortsättning i Dackarna.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt