Annons:

Skandalförare klar för Masarna – och två klubbar har stängt sina trupper

Aleksandr Loktajew, som nyligen var avstängd från speedway ett år, är klar för Masarna.

Skandalförare klar för Masarna – och två klubbar har stängt sina trupper

Det rör fortfarande på sig i speedwayens silly season. Masarna har gjort klart med en förare som tidigare har kört för Dackarna. Dessutom har både Lejonen och Eskilstuna Smederna stängt sina trupper.

Annons:

Klar för Masarna från Avesta är Aleksandr Loktajew från Ukraina. 24-åringen körde för Dackarna 2014 och gjorde ofta bra ifrån sig när han väl kom till start. Loktajew var under säsongen också mycket strulig och uteblev från flera matcher, vilket gjorde att Dackarna tröttnade. Hans ingångsnitt i Elitserien 2019 blir 1,952.

– Aleksandr är också en ung och lovande talang som kanske inte har fått de riktiga chansen att visa vad han verkligen går för. Det skall bli både intressant och roligt att se vad Aleksandr kan göra för oss i Elitserien 2019, säger Masarnas lagledare Andreas Sundin till klubbens hemsida.

Sommaren 2015 till sommaren 2016 var Aleksandr Loktaew avstängd i ett år efter att ha testats positivt för marijuana.

Masarna ska ha in ytterligare ett par förare innan trupperna måste vara satta den sista november.

”Inte hittat den toppförare vi sökt”

Svenska mästarna Eskilstuna Smederna fyllde den sista platsen i truppen med ett minst sagt oväntat namn i form av Mateusz Szczepaniak från Polen. Han går in med snittet 0,833, men frågan är hur länge Szczepaniak blir kvar i smedtruppen.

– Vi har stämt av marknaden under en längre tid och vi har väl känt att vi inte hittat någon som passar in i vårt tänk för tillfället. Därför föll valet på Mateusz. I och med värvningen av Szczepaniak, finns det möjlighet att agera i ett eventuellt transferfönster framöver då det finns utrymme snittmässigt i truppen. Vi har inte hittat den toppföraren vi sökt efter och har därför valt att gå den här vägen, säger lagledaren Jerker Eriksson till Eskilstuna Smedernas hemsida.

Wölbert tog sista platsen

Samtidigt har även Lejonen från Gislaved fyllt den sista platsen i sin trupp. Den togs av tyske Kevin Wölbert, som går in med snittet 1,250 i Elitserien.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt