Annons:

Västerviksikonen ska opereras för miljoner: "Gråtit mina tårar"

För 18 månader sedan var den polske speedwayföraren och tidigare Västervik Speedway-ikonen Tomasz Gollob med om en otäck olycka. Nu sitter han i rullstol och är förlamad från midjan och ned.
I februari ska han opereras för nio miljoner kronor.

Annons:

Det var i april 2017 som speedwaylegendaren och förre Västerviksföraren Tomasz Gollob, 47, kraschade otäckt en tävling i polska Chelmno.

– Det verkar som Gollob tappade kontrollen över motorcykeln i ett högt hopp och sedan slog bröstet i styret med full kraft. Båda lungorna är skadade och flera revben brutna. Samtidigt blev också hjärtmuskeln kraftigt utsatt, berättade läkaren Artur Zaczynski efter olyckan, skriver Sportbladet. 

Gollub blev omedelbart opererad och försattes i konstgjord koma. Tre dagar senare vaknade han. 

Nu är Gollob förlamad från midjan och ned och i februari i år ska han genomgå en komplicerad neurokirurgisk operation i Schweiz. Förhoppningen är att den polske föraren ska kunna gå igen. Nu sitter han i rullstol.

"Gråtit alla mina tårar"

Operationen innebär att 47-åringen ska få ett implantat insatt i ryggmärgen. Ingreppet kostar nio miljoner kronor och utförs på kliniken i Lausanne.

– Det är en revolution i Schweiz. Läkarna i Lausanne klarar av att sätta in ett implantat som förenar frisk ryggmärg med den skadade och de har gjort liknande ingrepp vid tre tillfällen tidigare, säger neurokirurgen Adam Zaborowski till polska Super Express.

Flera olika polska speedwayföreningar har med hjälp av olika insamlingar bidragit med pengar till den kommande operationen. 

– Jag har fått möjligheten att göra detta i Schweiz, det är någonting jag vill göra. De senaste 18 månaderna har jag kämpat för att kunna resa mig upp från sängen, jag har redan gråtit alla mina tårar, har Gollob tidigare sagt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt