Annons:

Stora förändringen i Pedersens karriär: ”Tycker att det är jättebra”

Nicki Pedersen njuter av en ny tillvaro där han inte längre är en del av Grand Prix-serien. Foto: Linus Johansson

Stora förändringen i Pedersens karriär: ”Tycker att det är jättebra”

Nicki Pedersen har varit bofast i Grand Prix-serien i många år. Den granithårda dansken har också kört hem tre individuella VM-titlar, den senaste 2008. I år har han inte en plats i GP-serien. Vad Pedersen tycker om det?
– Jag tycker att det är jättebra. Jag är helt tillfreds med det och det är många år sedan som jag var så här nöjd, säger Nicki Pedersen.

Annons:

42-årige Nicki Pedersen har tillhört den absoluta världstoppen i speedway i många år. De senaste säsongerna har han dock haft svårt att prestera bra resultat i Grand Prix. I höstas åkte han ur serien och fick inte heller något wildcard. Stor besvikelse då har bytts mot något helt annat nu.

– Jag tycker att det är jättebra. Jag är helt tillfreds med att inte köra i Grand Prix och det är många år sedan som jag var så här nöjd och klar över hur allting ska vara. Nu kan jag istället lägga mer tid på ligorna och det har gått jättebra i inledningen av säsongen. Överhuvudtaget är jag väldigt nöjd med hur mitt liv ser ut, säger Nicki Pedersen med ett brett leende i samband med att vi träffade honom i Västervik i dag.

”Mer avslappnad”

Nicki Pedersen är en mycket viktig pusselbit i Västerviks lagbygge och känslan är att det är en mycket harmonisk Pedersen som går in i en ny säsong.

– Jag har mer tid nu och känner mig mer avslappnad. Pressen är lite mindre. Men jag är Nicki Pedersen, jag kommer inte att vara lugn ute på banan. Där kommer det att vara som alltid, garvar dansken.

Det här med att inte köra i GP-serien har verkligen gått från besvikelse till något helt annat?

– Ja, jag är nöjd med situationen och har det bra. Vad andra tycker om mig och att jag inte har en plats i Grand Prix-serien är skit samma, det spelar ingen roll för mig. Jag kör speedway för att jag gillar det. Nu ska jag se vad jag kan få ut av 2019 och sen vet man inte vad som händer 2020. 

Tänker inte på framtiden

I och med att det inte blir någon VM-speedway i år har Nicki Pedersen dragit ned lite i teamet inför den här säsongen.

– Jag har organiserat om lite. Man behöver inte vara lika noggrann med teamtröjor, att ha en fast manager och så vidare. Sådana saker har jag skalat ned på. Nu gör jag mer saker själv, som att kontakta sponsorer och skicka fakturor, men det är roligt och det har jag tid med nu.

När det danska kvalet till GP-serien till 2020 kördes nyligen fanns inte Nicki Pedersen med på startlinjen.

Vad tänker du inför framtiden?

– Jag tänker ingenting om framtiden. Det enda jag tänker är att Nicki Pedersen kör speedway 2019 och han tycker att det är jättekul att göra det. Sen i slutet på säsongen ser vi vad som händer och inte.

Utesluter du att du kommer köra VM-speedway i framtiden?

– Det är bättre att aldrig säga aldrig. Man vet aldrig vad som händer. Men jag har det bra som det är nu. Vad som sedan händer om två, tre eller fyra år vet jag inte.

Västerviks nycklar

Nicki Pedersen ser förstås fram emot säsongen med Västervik Speedway i Elitserien.

– Vi har ett jämnt lag och om alla kan leverera på sin bästa nivå kan vi nå långt. Sen ska Morgan (Andersson, lagledare och sportchef i Västervik) jobba med lagkänslan och få ihop den biten. Där har vi nycklarna för Västervik i år.

Förra året var Västervik underdog och tog sig till semifinal, där Dackarna blev för svårt.

Går ni in i den här säsongen på ett annat sätt?

– Det tycker jag inte. Vi har inte större press på oss än något annat lag. Det gäller först och främst att vi har tre lag bakom oss för att ta oss till slutspel. Vi ska försöka göra som förra säsongen där vi blev bättre och bättre för varje match, säger Nicki Pedersen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt