Annons:

Larsson redo för sin 15:e säsong – så ser han på sina chanser i Västervik

Joel Larsson går in på sin 15:e säsong som speedwayförare. Foto: Linus Johansson

Larsson redo för sin 15:e säsong – så ser han på sina chanser i Västervik

Vimmerbykillen Joel Larsson har precis gått in på sin 15:e säsong som speedwayförare. För första gången i karriären kommer han att representera Västervik i speedwayens Elitserie.
– Jag kände att jag ville testa det här och trivs jättebra i Västervik, säger 27-åringen.

Annons:

Joel Larsson har kört för Västervik Speedway tidigare, men då har det varit i Allsvenskan. I Elitserien har han bara kört för moderklubben Dackarna och Piraterna och det är från Dackarna han nu anslutit till Västervik.

– Att jag inte skulle vara kvar i Dackarna var klart ganska tidigt. Sen kändes det bra i diskussionerna med Västervik och då kände jag att jag testar det, säger Joel Larsson.

Trio slåss om en plats

I och med valet av Västervik som ny klubbadress har han fortsatt nära till sin hemmabana.

– Jag har bara 40 minuter till Västervik, det är klart att det är skönt att kunna åka dit och träna på ett enkelt sätt. Sen har banan i Västervik alltid varit en av mina favoritbanor.

I Västerviks lagbygge är det solklart att det är Anton Karlsson, Joel Larsson och John Lindman som slåss om den sjunde och sista platsen i startsjuan.

– Det är så det är sagt och det är jag medveten om. Det känns bra och jag tycker att jag har chansen.

På förhand känns det som en ganska jämn kamp mellan er tre?

– Ja, det är nog ganska jämnt, det tror jag. Sen vet jag att Anton är bra när han får till det, då kör han riktigt fort. Men kanske att jag är lite tuffare än honom i och med att jag har lite mer rutin, säger Joel Larsson.

I Allsvenskan kommer Joel Larsson att köra för nystartade VIP Speedway, som är ett gemensamt lag mellan Västervik, Indianerna och Piraterna.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt