Annons:

Omkastningar efter Smedernas nya guld:

Jerker Eriksson anser att hans Smederna är ett något sämre lag i år jämfört med i fjol om man tittar på pappret. Foto: Ossian Mathiasson

Omkastningar efter Smedernas nya guld: "Satt på pottkanten"

Smederna stoltserar med två raka SM-guld i speedway. Lagledaren Jerker Eriksson sticker inte under stolen med att årets lag ser sämre ut på pappret.
– Det är de här killarna som får chansen och det är bara att de tar den, säger Jerker Eriksson under upptaktsträffen.

Annons:

2017 tog Smederna SM-guld utan någon press på sina axlar. Efterföljande år, 2018, var Eskilstunalaget tippade som en av favoriterna och slog Dackarna i SM-finalen. Det har gjort att Smederna fått placera två guldpokaler på prishyllan. 

– Till förra året fick vi in några tunga pjäser i Lindgren (Fredrik) och Iversen (Niels-Kristian). Vi fortsatte på den inslagna banan och jobbade hårt tillsammans. Vi viker aldrig ned oss, det har vi visat i slutspelen både 2017 och 2018. Vi har varit i brygga ett par gånger och lyckats vända på det. Det är en styrka, säger Jerker Eriksson. 

"Satt lite på pottkanten"

Smederna startade 2018 på ett imponerande sätt innan de hamnade i en formkurva med skadebekymmer på vägen fram till andra raka SM-guldet. 

– Efter den starten kände vi att vi hade kvalité, det var viktigt att ha med oss i slutet, säger Jerker Eriksson. 

Eriksson förfogar över ett skickligt lag med den svenske GP-stjärnan Fredrik Lindgren i spetsen samt Michael Jepsen Jensen, guldmakaren från 2017 och 2018, och Przemyslaw Pawlicki. 

Flera spelare har dock försvunnit efter succésäsongerna där de satte sig i en sits där förarna körde upp sina snitt rejält. 

– Vi var helt enkelt tvungna att göra vissa förändringar. Vi satt lite på pottkanten och var tvungna att vänta ut lite och ta bort några gubbar som vi jättegärna hade haft kvar.

"Nöjda med trupp vi har"

Det är ändå ett starkt lag som Smederna har till sitt förfogande för att kunna blanda sig i toppstriden. 

– Vi är nöjda med den trupp vi har. Många kanske tycker att vi ser lite svagare ut, det är inget att sticka under stol med att vi gör det på pappret. Det är de här killarna som får chansen och det är bara att de tar den.

Eldsjälen Jimmy Jansson är tillbaka runt laget och ersätter Stefan Jarl som assisterande lagledare.

– Det var inget givet val direkt. Jag hoppade av för två år sedan och efter det har det blivit två guld. För ett par år sen kanske det inte hade funkat, vi är rätt hetlevrade båda två, säger Jimmy Jansson och syftar på sin lagledarkollega Jerker Eriksson. 

Hans säsong kan vara över

Janssons mål är att klubben ska köra hem sitt tredje raka SM-guld.

– Jag har inte hoppat in för att vi inte ska ta ett SM-guld till. Det gäller att ha stolpe in i stället för stolpe ut.

Ett tungt avbräck för de regerande svenska mästarna är att Grzegorz Zengota är skadad och ersätts av Adrian Miedzinski.

- I värsta fall kan hans säsong vara över. Han kommer hem från sjukhuset i morgon och ska vara hemma ett par veckor, sen ska han tillbaka för bland annat hudtransplantation.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt