Annons:

Peter Karlssons Dackarna vet inte hur allvarligt det är med Maciej Janowski. Foto: Ossian Mathiasson

"PK" efter nya smällen: "Baksidan av det vi håller på med"

Först Greg Hancock, nu Maciej Janowski. Dackarna har fått en mardrömsliknande säsongsinledning även om säsongen inte ens har startat.
– Det där med skador är baksidan av det vi håller på med men jag har inte pratat med Maciej (Janowski) än, säger Dackarnas lagledare Peter ”PK” Karlsson.

Annons:

I torsdags meddelade Greg Hancock att han tar timeout på obestämd tid sedan hans fru drabbats av cancer och på fredagskvällen fördes Maciej Janowski till sjukhus efter en krasch när hans Sparta Wroclaw mötte Grudziads.

De första uppgifterna har sagt att det handlar om en nyckelbensskada och när vår tidning når Dackarnas lagledare Peter Karlsson på lördagsmorgonen är det inget han kan bekräfta eller dementera. 

– Jag har inte pratat med honom, det är lite för tidigt att säga något. Vi får se under dagen. Det hände sent i går och jag vet inte hur allvarligt det är. Det är inte värt att spekulera i det innan jag vet. Jag vet förhoppningsvis mer under dagen, säger Peter Karlsson.

"Kan hända mycket över en dag"

Om Janowski inte skulle ha möjlighet att köra torsdagens seriepremiär i elitserien hemma mot Smederna kan Dackarna nyttja möjligheten att köra riders replacement för honom eller sätta in en annan förare från trupp. 

– Där har vi förare som till exempel Artur Czaja och Kacper Gomolski men det är för tidigt att säga något. Skulle nyckelben var sönder så kan han inte köra på torsdag men det finns ingen anledning att spekulera, säger han. 

Hur ser på den här starten av säsongen?

– Det är givetvis inget kul och vi har inte ens startat än. Det är baksidan av det vi håller på med men det är som det är. Det är bättre att det händer nu än senare under säsongen. 

Karlsson har varit med om det ena och det andra under sin aktiva speedwaykarriär. 

– Jag ska ta en kontakt med Janowski men man blir rätt så luttrad. Jag har suttit i sådana situationer flera gånger. Man mår dåligt efter en smäll men det går över ganska snabbt och kan hända mycket över en dag. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt