Annons:

Thorssell levererade – efter stoppet: ”Jäkla skitstart”

Stopp i första heatet. Därefter bjöd Jacob Thorssell på toppspeedway och avslutade med tre raka heatsegrar hemma mot Lejonen. Foto: Ossian Mathiasson

Thorssell levererade – efter stoppet: ”Jäkla skitstart”

Stopp i startsvängen i första heatet. Därefter imponerade Jacob Thorssell och avslutade kvällen med tre raka heatsegrar i 48–42-segern mot Lejonen.
– Jag lyckades vända på den dåliga starten och köra bra efter det, säger han.

Annons:

Oliver Berntzon och Jacob Thorssell såg i allra högsta grad till att Dackarna vann kvällens derby mot Lejonen. 

De svenska förarna har tagit ett stort ansvar när laget saknar Maciej Janowski och Greg Hancock och har en halvskadad Patryk Dudek i laget. 

– Visst är det så. Både jag och Oliver har fått steppa upp ett eller två steg. Oliver har verkligen gjort det och jag har varit mer upp och ner men överlag har jag varit okej. Vi får ta lite mer ansvar, vilket medför mer press men vi har hanterat det bra, säger Jacob Thorsell. 

Började med ett stopp

Kvällens match på G&B Arena startade annars på ett olyckligt sätt för Jacob Thorssell, som fick stopp i startsvängen i sitt första heat och tittade fundersamt på sin cykel medan alla förare for förbi runt ovalen. 

– Ja, herregud. Det var en jäkla skitstart. Det är jobbigt att börja med ett stopp i första heatet när man kommer ut i första sväng och inte har varit på banan tidigare under dagen. Det var sämsta möjliga start på kvällen. 

Det såg ut som att du inte förstod vad som var fel till en början?

– Jag var osäker på vad det var men i depån kom vi fram till att det var tändsystemet. Det är ofta tändsystemet, förgasaren eller motorn som strular. Vi bytte tändsystem och då gick allt kanon igen, säger Thorssell.

Därefter var Åtvidabergssonen i stort sett ostoppbar då han plockade tio poäng på de fyra sista heaten, varav de tre sista heaten var heatsegrar.

– Det är bra och inget man kan klaga på, säger han. 

"Måste vilja vinna"

Det var Dackarnas andra seger på fyra matcher i elitserien och Thorssell vittnar om en stor revanschlusta efter förlusten i senaste matchen mot Masarna.  

– Vi var sugna på att vinna igen efter förra veckans förlust och jag hade en halvtung kväll i Wolves i går. Jag var hungrig på att göra en bra tävling. Man måste vilja vinna och det var det vi ville göra. 

Hur ser du på fortsättningen?

– Vi får se vad som händer under transferfönstret, om det kommer in någon ny förare eller inte. Annars är det bara att kämpa på. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt