Annons:

Janowski vill titta framåt: ”Måste bygga en god känsla”

Maciej Janowski föll i årsdebuten med Dackarna och vill blicka framåt än att ta upp det negativa. Foto: Ossian Mathiasson

Janowski vill titta framåt: ”Måste bygga en god känsla”

Förra säsongen var Dackarna långa stunder ett självspelande piano. I år går det tyngre. I kvällens 40–50-förlust gjorde Maciej Janowski comeback i Dackarna.
– VI måste bygga en god känsla, säger han efter förlusten mot Vetlanda.

Annons:

Det går fortsatt tungt för Dackarna i speedwayens elitserie. Laget fick se sig besegrat med siffrorna 40–50 i kvällens Smålandsderby mot Vetlanda och på bortaplan verkar få saker stämma för Peter Karlssons gäng. 

I kvällens match var förvisso GP-stjärnan Maciej Janowski tillbaka i laget efter en tids skadefrånvaro med det hjälpte föga. 

– Jag är besviken. Vi kom hit för att försöka vinna men att vi förlorar med tio poäng är för mycket i mitt tycke, säger Maciej Janowski och fortsätter:

– Inställningarna krånglade för oss alla i början av tävlingen och jag fick inte riktigt till körningen förrän i sista heatet. Där hittade jag äntligen rätt, det var skönt. 

En nyckelbensskada i början av säsongen gjorde att Maciej Janowski missade de fem första matcherna och med tanke på att han var ersatt av Vavlac Milik har årsdebuten dragit ut på tiden. 

– Jag är glad över att få vara tillbaka i laget och träffa alla mina vänner från Sverige. Vi måste jobba på och försöka vinna med minst elva poäng på tisdag. Så enkelt är det, säger Janowski. 

"Måste hålla oss positiva"

Janowski körde in åtta poäng i kvällens fajt och avslutade med en femetta i par med Piotr Pawlicki. 

– Min insats kunde ha varit bättre men hemmalaget var bättre. Det är bara att gratulera dem. Jag är säker på att vi kan vinna hemma mot dem. 

Hur ser du på ditt lags säsongsstart?

– Det har varit en jobbig tid för laget med tanke på att vi miste Greg (Hancock) i början av säsongen samtidigt som jag inte körde. Patryk (Dudek) missade också några tävlingar. Nu måste vi bygga god känsla i laget och se positivt på resten av säsongen. 

Hur var känslan i laget under tävlingens gång?

– Vi alla är goda vänner och vi måste känna oss mer lugna. Alla hade småproblem men jag ser positivt på det som ska hända. Vi har ett bra lag och vi kan göra gott om bra saker. 

Ser du några skillnader jämfört med fjolårssäsongen?

– Greg (Hancock) är den stora skillnaden. Han är alltid en viktig del av laget men vi har ett bra lag i år. Vi måste hålla oss positiva, fokusera på nästa tävling och tro att det ordnar sig. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt