Annons:

Lagledaren vet hur Dackarna känner: ”Får kämpa som bara den”

Mikael Wirebrand, lagledare i Vetlanda, vann första mötet mot Dackarna. Foto: Ossian Mathiasson

Lagledaren vet hur Dackarna känner: ”Får kämpa som bara den”

Vetlanda Speedway tog en stabil seger hemma mot Dackarna som är inne i en formsvacka. Mikael Wirebrand tror att det vänder för Målillalaget.
– Jag vet precis hur det är när det går troll i maskineriet, då får man kämpa som bara den för att få det att vända, säger han.

Annons:

Vetlanda tog hem derbyt mot Dackarna efter en gedigen laginsats. Mikael Wirebrand njöt när han summerade matchen i depån men han var ändå inställd på att det är långt kvar.

– Detta var match ett av två. Klart att jag är glad men jag är redan fokuserad på nästa vecka. Jag vill vinna detta dubbelmöte mot Dackarna, säger Mikael Wirebrand. 

Varför vinner ni denna match?

– Vi var fokuserade från start och det kändes som att vi hade matchen under kontroll.

Känslan från sidan var att ni avgjorde matchen i ett tidigt skede?

– Poängmässigt förstår jag om det kändes så men vi möter ett bra lag. Jag känner att vi hade det under kontroll och det stör mig att vi släppte några poäng på slutet. Pawlicki (Piotr) och Janowski (Maciej) hittade rätt inställningar då, säger Wirebrand. 

Förra säsongen imponerade Dackarna vecka in och vecka ut och föll till slut i finalserien mot Smederna. Just nu är Målillalaget inte alls uppe på den höga nivån och förlorade sin fjärde match på sex försök i Vetlanda. 

– De jobbar fortfarande med att hitta rätt i sitt lag och det kommer de göra så småningom, det råder inga tvivel om det. För mig är det skönt att veta att vi kan lite till och vi kommer producera mer vad det lider. 

Retur redan på tisdag

Redan på tisdag väntar returmötet i Målilla och Vetlanda har tio poäng att gå på. 

– Vi kommer få en helvetesmatch. Jag vet hur bra de är i Målilla. Jacob (Thorssell) kommer ta fler poäng, likadant med Joel (Kling). Vi kommer få bita ifrån ordentligt om vi ska ha en chans. 

Är du förvånad över Dackarnas säsongsstart?

– Jag vet precis hur det är när det går troll i maskineriet, då får man kämpa som bara den för att få det att vända. Dackarna är starka, det är bara att titta på namnen i deras lag. De hade sitt starkaste lag i kväll men de kan givetvis göra vissa förändringar på reservplats. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt