Annons:

Berntzon efter röntgen: ”Vill inte jubla och göra volter”

Röntgen av Oliver Berntzons tumme visade inga tecken på skelettskador. Foto: Ossian Mathiasson

Berntzon efter röntgen: ”Vill inte jubla och göra volter”

Oliver Berntzon har röntgat den skadade tummen efter smällen i gårdagens match mot Västervik. De första bilderna visade ingen skelettskada.
– Både jag och sjukhuspersonalen vet att det kan vara svårt att se skador på båtbenet direkt efteråt med tanke på svullnaden. Det ska tas nya bilder om några dagar, säger han.

Annons:

Dackarnas stjärna Oliver Berntzon råkade ut för en otäck krasch på G&B Arena på tisdagskvällen och tvingades avbryta tävlingen på grund av ett djupt jack i höger tumme och smärta längs med hela högersidan av kroppen. 

En ortoped på Skaraborgs sjukhus i Skövde sydde ihop hans tumme med tre stygn i natt och på onsdagseftermiddagen väntade nytt sjukhusbesök för att röntga tummen då den hade svullnat upp och var stel. 

De första bilderna som togs visade ingen skelettskada men på grund av svullnaden vågar han inte ropa hej än. 

– Vi får ta nya bilder om några dagar för att vara hundraprocentigt säkra. På alla bilder som togs i dag kunde de inte se någon skelettskada. Jag får hoppas att det stämmer, säger Oliver Berntzon. 

"Kan snabbt ändras"

Den formstarke svenske föraren, som nyligen GP-tävlingen i Hallstavik, siktar på att vara tillbaka inom kort för att köra SM-finalen i just Hallstavik. 

– SM-finalen är mitt fokus i och med att de sa att det inte fanns någon skelettskada. Siktet är inställt på vila och rehabilitering i några dagar för att sedan försöka vara tillbaka på hojen nästa vecka och köra SM-finalen, säger han. 

Han är försiktig och vill inte ta ut något i förskott förrän de nya röntgenbilderna har tagits. Han har sedan tidigare brutit både handleden och båtbenet på vänster hand och nu är det högerhanden som är drabbad.  

– Det kan snabbt ändras. Jag vill inte ställa mig och jubla och göra volter, då kan man lätt få en smäll tillbaka. De nya bilderna tas när svullnaden har lagt sig.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt