Annons:

Speedwaystjärnan släpps fri - fortfarande misstänkt

Antonio Lindbäck kommer att släppas ur häktet i dag. Foto: Linus Johansson

Speedwaystjärnan släpps fri - fortfarande misstänkt

Den svenske VM-stjärnan i speedway, Antonio Lindbäck, är försatt på fri fot. Misstankarna mot honom kvarstår dock. – Det är en stor mängd teknisk bevisning som nu ska analyseras i ärendet, säger åklagare Jenny Granqvist till Sportbladet.

Annons:

Det var efter Indianernas match mot Lejonen i tisdags som polis grep speedwaystjärnan Antonio Lindbäck. I onsdags kunde P4 Örebro berätta att Lindbäck är skäligen misstänkt för våldtäkt mot barn. Ett brott som kan ge mellan två och sex års fängelse.

Viktiga åtgärder

Antonio Lindbäck har hela tiden förnekat brottsmisstankarna och på fredagen, strax efter klockan tio, kom beskedet att Kammaråklagare Jenny Granqvist inte kommer att begära speedwaystjärnan häktad. Misstankarna mot Lindbäck kvarstår dock. Detta rapporterar Sportbladet.

– Vi har vidtagit viktiga utredningsåtgärder under anhållningstiden som inte hade varit möjliga utan att gripa och anhålla den misstänkte personen. Det är en stor mängd teknisk bevisning som nu ska analyseras i ärendet, säger Jenny Granqvist.

”Överlyckliga”

Lindbäcks manager, Mattias Fahlström, säger så här, till Sportbladet, om beskedet:

– Vi är överlyckliga och har hoppats och trott på det här hela tiden. Den dagen förundersökningen är nedlagd kommer vi att uttala oss mer.

Antonio Lindbäck kan nu tävla i Polen redan i helgen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt