Annons:

Förbundskaptenens förklaring – därför kör inte Thorssell kvalen

Jacob Thorssell har valt ett annat upplägg och har tackat nej till både GP- och EM-kvalet. Foto: Ossian Mathiasson

Förbundskaptenens förklaring – därför kör inte Thorssell kvalen

Jacob Thorssell ska inte köra varken GP- eller EM-kvalet denna säsong. Nu förklarar förbundskaptenen Morgan Andersson varför. 
– Han har valt ett annat upplägg, säger Morgan Andersson. 

Annons:

Tidigare i dag presenterade förbundskaptenen Morgan Andersson vilka svenska förare som får chansen att köra årets GP- och EM-kval. 

Dackeföraren Oliver Berntzon ska köra båda kvalen medan Jacob Thorssell har tackat nej, något som förbundskapten Morgan Andersson informerar om. 

– Han väljer efter en dialog med mig att avstå från de internationella kvalen för att ändra på sitt upplägg. Han väljer att fokusera på sina arbetsgivare i de tre ligorna som han kommer köra för. Han kör i Sverige (Dackarna), England (Wolverhampton) och Polen (Gdansk). Kör man i tre ligor, inklusive England, så är det jäkligt pressat, säger Morgan Andersson. 

"Hade chansen att åka båda kvalen"

Morgan Andersson fortsätter och berättar att Thorssell var tillfrågad till att köra både GP- och EM-kvalet. 

– Han hade chansen att åka båda kvalen om han hade velat. Först får föraren en fråga om man vill göra kvalen, sedan får man ha önskemål om banor och därefter tar jag beslut på vad som passar bäst. Är det flera förare som vill till samma bana så tittar jag på vem som har det som förstaval, säger Andersson. 

Fredrik Lindgren avstår från att kvala till GP-serien men det kommer i stället Antonio Lindbäck att göra, likaså Dackarnas Oliver Berntzon. 

– Han (Oliver) vill verkligen det här, han är relativt högt rankad också. Han gjorde en riktigt bra säsong förra året. Han får Lamothe Landerron i Frankrike igen, han var några pinnar från att gå vidare därifrån förra året. Han testar banan igen och han har varit i Debrecen och kvalat, då kraschade han i första heatet. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt