Annons:

Tidig ödesmatch för Västervik - men Morgan känner ingen stress

Morgan Andersson och hans Västervik Speedway åker på tisdagen till Kumla för en mycket viktig match i Bauhausligan mot Indianerna. Foto: Anders Sjögren

Tidig ödesmatch för Västervik - men Morgan känner ingen stress

Samma antal poäng, exakt samma förarpoäng och delad näst sista plats. Allt talar för en jämn match mellan Indianerna och Västervik i kväll. Vikten av den behöver nog inte förtydligas.

Annons:

Det känns märkligt att säga det redan efter fyra omgångar, men nu är vi faktiskt halvvägs inne i grundserien av Bauhausligan i speedway.

Och visst hade Västervik Speedway säkert tänkt sig en lite bättre start än den man fått. På tisdagskvällen ställs laget mot Indianerna från Kumla, som liksom Västervik, står på två poäng och förarpoängen 169-191 på den delade näst sista platsen i serien.

"Bryta Indianernas heatledararsenal"

– Det kommer bli en tuff drabbning. De har sett bra ut på slutet, och det gäller att vi kan bryta av deras heatledararsenal med Max Fricke, Pontus Aspgren och Jonas Jeppesen, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Hur ska ni lösa det?

– Det krävs att Jason Doyle kan gå ut och ta lite heatsegrar, och att vi inte klappar ihop på någon plats. Jag tror att en sådan förare som Anton Karlsson (som kör från plats sex i morgon) kommer bli viktig för oss. Även Linus Sundström ser allt bättre ut, så jag hoppas att vi kan bryta deras treor.

Känner ingen stress 

Morgan Andersson tycker att Indianerna har ett riktigt bra lag på papperet, och ser tisdagens batalj som en 50/50-match.

– Det är två jämna lag med exakt samma förarpoäng. Vi har kört en match med det här laget i år, och det var den matchen vi vann hemma.

Tycker du att det känns stressande med enkelserie nu när resultaten har gått emot er i säsongsinledningen?

– Nej, det tycker jag inte. Vi har haft lite oflyt med inställda tävlingar i Polen, men hoppas kunna ha med lite mer namnkunniga förare vad det lider. Nu när vi går ner på tisdagsmatcher känns det som att vi ha lite större möjlighet att spetsa till vårt lag, säger Morgan Andersson.

Förändring i startsexan 

Jämfört med senaste matchen borta mot Rospiggarna återkommer Jason Doyle i Västerviks lag, Anton Karlsson kör som sexa och John Lindman placeras som nummer sju. De kompletta laguppställningarna ser ut enligt följande:

INDIANERNA
1) Pontus Aspgren
2) Ludvig Lindgren (K)
3) Max Fricke
4) Joel Andersson
5) Jonas Jeppesen
6) Jonatan Grahn
7) Gustav Grahn

VÄSTERVIK
1) Linus Sundström
2) Mikkel Bech Jensen
3) Sam Masters
4) Mads Hansen
5) Jason Doyle (K)
6) Anton Karlsson
7) John Lindman

 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt