Annons:

Veteranen kan ha brutit tummen – tänker köra returen ändå:

Hans Andersen tror att han har brutit tummen. Foto: Ossian Mathiasson

Veteranen kan ha brutit tummen – tänker köra returen ändå: "Får köra is i natt"

Danske veteranen Hans Andersen försvann från tävlingen i Kumla. Innan han kom tillbaka och vann sitt nomineringsheat. Efter matchen kom förklaringen:
– Jag tror att jag har brutit tummen, säger han.

Annons:

Hans Andersen inledde med en poäng i sitt första heat innan han var inblandad i en krasch med Indianernas Jonas Jeppesen i sitt andra. 

Efter det försvann Andersen från tävlingen – innan det var dags för nomineringsheat.

– Jag kraschade i andra heatet och bröt tummen, tror jag. Då var det bättre att toppa med förare som ändå kändes bättre. Det var svårt att veta hur jag skulle prestera, för jag hade ont i tummen, säger Hans Andersen.

Långt efter sitt senaste heat gick dock den danske veteranen ut och vann sitt nomineringsheat. 

– Jag var tvungen att köra nomineringsheatet och testa tummen. För då fick jag veta om jag skulle kunna köra i morgon eller inte. Det gjorde ont, men jag vann ju heatet, säger Andersen.

Men du tror att den är bruten?

– Ja, titta själv, säger Andersen och visar upp en svullen vänstertumme:

– Det är stor skillnad i storlek, men jag kör i morgon och så får vi röntga den på torsdag. Jag hoppas det känns bättre i morgon. 

Hur ska du förbereda dig nu, då?

– Jag får vila och sedan köra is på den. Det är lite ömt, men det gick ju att köra sista heatet.

"Någon kanske blir sjuk"

Men även om Hans Andersen kan köra mer i Målilla än han kunde i Kumla är läget minst sagt bekymmersamt. Dackarna behöver hämta ikapp 17 poäng gentemot Indianerna efter kvällens mardrömsresultat.

– Det var tufft. De körde riktigt bra på sin hemmabana. Vi behöver lite tur, kanske att någon av deras förare blir sjuk i natt. Någon kanske vurpar och får lite ont. Vi behöver lite tur, men ska göra vårt bästa. 17 poäng är mycket, men vi måste komma in i det rätt och få några femettor i början, så det sätter sig i huvudet på dem. 

Vad var det som gick fel i den här matchen?

– Det är svårt att säga, men kanske att alla inte levererade som de kan göra. Pawel (Przedpelski) kommer in och gör det bra, men det är hela laget som måste ta poäng. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt