Annons:

Holta:

Rune Holta och Mikael Karlsson var inte överens efter att Holta inte varit framme i tid.

Holta: "Vill inte skylla på det men..."

Rune Holta började med två heatsegrar. Sedan började strulet för honom. – Jag hade kunnat ta dubbelt så många poäng, säger han.

Annons:

Rune Holta inledde strålande mot Indianerna och vann sina båda första heat. Sedan började problemen för honom. I sitt tredje heat blev han sist och i heatet efter kom han inte fram till starten i tid. 

– Vattningen innan ett heat förstörde allt. Jag fick för mycket vatten i förgasaren, luftfilter och tändstift och allt var fullt av vatten. Sedan skulle jag ut i heatet direkt efter och visste inte att det var fullt av vatten. Det känns surt, jag hade kunnat ta dubbelt så mycket poäng som jag tog, säger Rune Holta. 

Du verkade besviken på banpersonalen?

– Vi sa innan att vi helst inte ville ha vatten och så fick vi det, men det är så det är. Jag ska inte skylla på det, men det var därför hojen stoppade.

Mikael Karlsson var upprörd över att du inte åkte in i tejpen i ditt fjärde heat. 

– Det var inte problemet. Problemet var att det blev ett problem för sent. Hade jag vetat att det var fel på hojen så hade jag åkt in i tejpen, men nu stod jag inte tillräckligt långt fram. Det går snabbt och det är mycket på en gång, så jag kunde inte göra så mycket annat. 

Chansen finns

Rune Holta vill ändå inte räkna ut det egna laget inför avslutningen. Möjligheten att gå till slutspel finns fortfarande. 

– Det kan gå vår väg och vi ger inte upp. Det är fortfarande matcher kvar och vi kan bara knyta nävarna och försöka vinna de sista matcherna, säger Holta.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt