Annons:

Janowski nära final – arg på domaren

Maciej Janowski hade ett bra GP i Målilla. Kan han följa upp åkningen på tisdag?

Janowski nära final – arg på domaren

Maciej Janowski hade tagit elva av tolv poäng inför den avslutande grundomgången. Där blev han utesluten efter en duell med Fredrik Lindgren och dackeföraren var irriterad. – Jag var mer arg än besviken, säger VM-stjärnan.

Annons:

Dackarnas GP-stjärna Maciej Janowski har famlat i mörkret och letat efter vad som har varit fel i Elitserien. I GP-serien har det gått betydligt bättre. Och även i dag stod Janowski för imponerande körning på G&B Arena – något som Dackarnas publik inte varit bortskämda med. Tolv poäng på sex heat blev polackens facit. 

– Allt var okej, ända fram tills mitt sista heat i grundomgången, säger Janowski. 

Där gick Maciej Janowski omkull efter en duell med Fredrik Lindgren. Janowski var den enda som inte fick vara med i omstarten.

Du verkade väldigt besviken över domarens beslut?

– Självklart, det var inte mitt fel. Jag var mer arg än besviken, egentligen var jag bara arg. 

Missade i starten

Maciej Janowski fick ändå välja startspår först i semifinalen och tog röd bana. Där hade han tidigare tagit en heatseger, men med Greg Hancock på utsidan gick det inte. 

– Jag missade starten och det fanns inget jag kunde göra. Sedan var det över. Jag försökte få upp lite fart, men banan var svår på utstidan och jag var helt enkelt långsammare. 

"Inte tänkt på tisdag"

Maciej Janowski har gjort bättre resultat i sina tre senaste tävlingar än tidigare under säsongen. Först i Polen, sedan i Motala och nu i GP-serien. På tisdag väntar en helt avgörande match för Dackarna mot Rospiggarna. 

– Jag har inte tänkt på det än, jag har precis avslutat den här tävlingen. Jag ska till Polen och sedan ska jag tillbaka hit och börja tänka på tisdag. 

Men du känner att problemen är borta nu?

– Ja, det är jag ganska säker på. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt