Annons:

LJUNGS ATTACK:

Peter Ljung gick till hård attack på arrangörerna efter ett missat GP-avancemang.

LJUNGS ATTACK: "DET ÄR HALVKORRUPT"

Dackarnas Peter Ljung misslyckades med att ta en av de tre biljetterna till nästa års GP-serie. Efteråt var han kraftigt kritisk mot arrangörerna. – Det är lite halvkorrupt, säger Peter Ljung till Vetlanda-Posten.

Annons:

Dackarnas Peter Ljung drömde om att ta en ordinarie plats i Grand Prix 2017. Han fick också bästa möjliga förutsättningar. 

Kvalfinalen gick nämligen på den bana Ljung är mest hemma på i hela världen: Vetlanda. 

Men otur i lottningen av startspåren gjorde att Peter Ljung fick inleda på yttern i sitt första heat. Om det nu var otur, vill säga. 33-åringen tvivlar på det i en intervju med Vetlanda-Posten.

– Jag blir alltid lottad att starta på yttern i den första omgången. Det är fjärde challenget i rad som jag lottas till att få två bana fyra. Om det nu ens lottas, eller om de (FIM) väljer, det kan man ju fråga sig när man ser vilka som får två bana ett. Det är ju de förare som de vill ska kvala in.

Martin Vaculik, som fått ett wildcard till tävlingen, fick nummer fem.

– Ja, det är ju lite halvkorrupt. Det är bara titta vilka det är som har vilka banor. Titta bara på att wildcardet får nummer fem, vilket alla vet är det bästa numret att få i alla tävlingar. Där sätter man ett wildcard och inte någon som har kvalat in. Det händer liksom inte. Nummer fem suktar alla efter och han åkte ut i semifinalen men får vara med ändå och åka som nummer fem här. Det är ju uppstyrt, tveklöst.

Peter Ljung tog nio poäng, varav två heatsegrar på fem heat, och blev sexa i tävlingen. Dackarnas Patryk Dudek vann och Martin Vaculik och Fredrik Lindgren tog också varsin plats i nästa års GP-serie.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt