Annons:

BESLUTET ÄR KLUBBAT –

Peter Ljung och Mikael Max var två av tre svenska förare i förra årets dackelag. Nästa år behöver de svenska lagen bara ha två förare från Sverige.

BESLUTET ÄR KLUBBAT – "HOTADE ATT LÄMNA"

Peter Ljung hade rätt. ESS har fattat beslut om att sänka kravet på antalet svenska förare i startsjuan. "Det är ett beslut styrelsen har fattat under hot men ändå sant", skriver ESS ordförande Dan Åke Moberg i ett sms till Dagens Vimmerby sent på fredagskvällen.

Annons:

Sent på fredagen bekräftade Elitserieklubbarnas speedwayorganisations (ESS) ordförande Dan Åke Moberg, som också är ordförande i tungt skuldsatta Indianerna, att beslutet om att skrota överenskommelsen med minst tre svenska förare i startsjuorna i Elitserien är fattat.

"Det är ett beslut styrelsen har fattat under hot men ändå sant", skriver Dan Åke Moberg i ett sms till Dagens Vimmerby vid 23-tiden på fredagskvällen.

Beslutet har klubbats av styrelsen – och enligt Dan Åke Moberg har Lejonen, där Anders Fröjd är lagledare, hotat att lämna ESS om inte överenskommelsen försvinner. 

"Lejonens krav för att vara kvar i ESS var två svenskar, annars skulle dom inte ställa upp", skriver Moberg. 

Beslutet ska vara klubbat

Enligt Dan Åke Moberg, som är ordförande i ESS, ska beslutet vara klubbat. 

"Ja det är klubbat", skriver han vidare. 

Dagens Vimmerby har ställt fler frågor till Dan Åke Moberg, men har inte fått svar på dessa. Tidigare under fredagen sökte vi Lejonens lagledare Anders Fröjd utan resultat. Under lördagen kommer vi fortsätta att söka honom. Vi kommer även söka Dackarnas lagledare Mikael Karlsson för fler kommentarer. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt