Annons:

  • Andersson om sin guldklimp:

    Vadim Tarasenko gjorde en fin match. Foto: Stefan Härnström

  • Andersson om sin guldklimp:

    Fredrik Lindgren och Vadim Tarasenko stod för fina insatser i afton. Foto: Stefan Härnström

  • Andersson om sin guldklimp:

    Svenske stjärnan Fredrik Lindgren trivs i Västervik. Foto: Stefan Härnström

  • Andersson om sin guldklimp:

    Bartosz Smektala. Foto: Stefan Härnström

  • Andersson om sin guldklimp:

    Viktor Kulakov. Foto: Stefan Härnström

  • Andersson om sin guldklimp:

    Indianernas Chris Holder bjöd på en offensiv körning. Foto: Stefan Härnström

  • Andersson om sin guldklimp:

    Västervik gjorde ett ryck i matchens inledning. Foto: Stefan Härnström

  • Andersson om sin guldklimp:

    Västerviks lagledare Morgan Andersson sken ikapp med solen på Hejla Arena ikväll. Foto: Stefan Härnström

  • Andersson om sin guldklimp:

Andersson om sin guldklimp: "Tillför mycket stabilitet"

Som väntat är Västervik ett helt annat lag med Fredrik Lindgren i uppställningen. Efter 52-38 öste Morgan Andersson beröm över den svenske stjärnan. 
– Det är på en helt ny nivå nu, säger Andersson. 

Annons:

Som tidigare nämnts närvarade inte Västervik speedways Artem Laguta när man tog emot Indianerna på Hejla Aena men Västervik gick ändå in för att ta ännu en hemmaseger.

Det var gästande Indianerna som inledde bäst när Chris Holder gjorde en mycket skicklig klättring från tredje till första plats i heat ett. Därefter var det Västervik för hela slanten till heat tio då man pausade med 32 -22 till sin favör.

Indianerna sackade efter

I den andra matchhalvan lyckades Indianerna då och då hålla jämn takt med Västervik genom att hålla andra- och tredjeplatsen. I heat tolv tog Viktor Kulakov och Fredrik Lindgren till sist en välkommen femetta för Västervik och gästerna var därefter helt ute ur leken. Västerviks vinstsiffor blev 52 -38.

Många förare i hemmalaget imponerade – men det går inte att blunda för Fredrik Lindgrens intåg i laget. Ikväll plockade den svenske stjärnan 12+2 poäng på sina fem heat. Värt att notera är att tre förare i Västervik stannade på tio pinnar vardera: Viktor Kulakov, Vadim Tarasenko och Pawel Przedpelski.

"Tillför mycket stabilitet"

Morgan Andersson, Västerviks lagledare, berömde nyförvärvet Fredrik Lindgren i depån.

– Jag vill berömma Fredrik Lindgren som tillför mycket stabilitet till laget. Det är påenhelt ny nivå nu. Jag vill även hylla laget för trots att Indianerna toppade så höll våra förare ifrån. Anton Karlsson var bra ikväll trots att han fastnade i trafiken på banan. Det var hans bästa match hittils.

Fredrik Lindgren tackade för berömmet:

– Det var väldigt fina ord och jag hoppas att det stämmer. Jag börjar känna mig hemma i klubben och har hunnit umgås mer med de förare jag inte kände innan. Härnäst blir det en match i Eskilstuna och de är bra. Det blir en utmaning.

Poängen i Västervik: Fredrik Lindgren 12+2, Viktor Kulakov 10, Vadim Tarasenko 10, Pawel Przedpelski 10, Bartosz Smektala 7, Anton Karlsson 3. Samtliga förare körde fem heat vardera. 

Indianerna: Chris Holder 14 (6), Jonas Jeppesen 9 (6), Max Fricke 8 (6), Ludvig Lindgren 3 (4), Grzegorz Zengota 2 (5), Gustav Grahn 2 (1) och Joel Andersson 0 (2). 

Publik: 1 420. 

Stefan Härnström

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt