Annons:

VÄSTERVIK VÄNDE DERBYT OCH VANN KLART MOT DACKARNA

Det var länge spännande och tajt mellan Västervik och Dackarna i derbyt. Foto: Jonas Davidsson

VÄSTERVIK VÄNDE DERBYT OCH VANN KLART MOT DACKARNA

Dackarna ledde, höll jämna steg länge – men till slut blev det hela 51-39 i Västerviks favör. I och med segern passerade Västervik Dackarna i tabellen. 

Annons:

Dackarna fick en drömstart på derbyt och plockade en femetta direkt i det första heatet. Luke Becker, första gången i Västervik, flög iväg och vann heatet. Han fick med sig Maciej Janowski och tog därmed en femetta mot Västerviks Pawel Przpedelski och Viktor Kulakov.

Redan i andra heatet var det dags för Dackarnas första ridersheat. Luke Becker fick chansen igen och amerikanen tackade förtroendet genom att ta sin andra raka heatseger. 4-2 för Dackarna betydde 9-3 i det läget.

Men Västervik skulle komma närmare.

I heat tre fick Västervik övertag för första gången. Artem Laguta vann heatet före Jason Doyle och Anton Karlsson tog enpoängaren före Sammy van Dyck.

Västervik vände

Dackarna höll dock sitt lilla försprång länge och väl. Efter sju heat hade Målilla-klubben 23-19. En femetta signerad Viktor Kulakov och Pawel Przpedelski såg till att Västervik utjämnade till 24-24. 

Därefter var det här Västerviks match. Fredrik Lindgren och Vadim Tarasenko fixade en 4-2-viktoria i heat nio och heat elva utökade man sitt försprång ytterligare och ledde med 35-31. 

Dackarnas Maciej Janowski gjorde sitt för att hålla Dackarnas segerchans vid liv och tog hem det tolfte heatet via imponerande körning. Han tog sig om både Lindgren och Kulakov.

Inför nomineringsheaten ledde Västervik med 38-34. 

Laguta tog fullt

I det första nomineringsheatet var Pawel Przpedelski och Noel Wahlqvist mot bröderna Avon och Sammy van Dyck. Västervik tog en ny femetta och gick därmed upp i 43-35 och säkrade i praktiken segern.

Viktor Kulakov och Fredrik Lindgren säkrade derbysegern för Västervik genom att ta ytterligare en femetta i heat 14. Världsstjärnan Jason Doyle slutade sist i heatet och stannade på nio poäng på sin gamla hemmabana. 

Artem Laguta däremot körde fullt och ryssen avslutade med en trepoängare i sitt allra sista heat också.

Västervik passerade Dackarna och är ny tvåa i tabellen, som är otroligt jämn.

Mer om matchen senare. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt