Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Mest läst

MEST KOMMENTERAT

Veckans fråga

Rösta Se resultat

Senaste

Index

Annons:

Annons:

Annons:

  • Tuna föll på hemmaplan trots en stark avslutning

    Tuna-spelarna kämpade in i det sista men fick se sig besegrade med uddamålet hemma mot Tenhults IF. Foto: Jens Lidesjö

  • Tuna föll på hemmaplan trots en stark avslutning

    Gustavo Borges (till höger) skapade mycket chanser för sitt Tuna. Foto: Jens Lidesjö

Tuna föll på hemmaplan trots en stark avslutning

IFK Tuna får vänta med att fira säsongens första poäng. Hemma mot Tenhults IF förlorade det blåvita laget med 2-3 (0-2), trots många målchanser i slutet av matchen. 


- Vi faller på våra egna misstag, säger Michael Milton, som ledde Tuna när huvudtränaren Mattias Gustavsson saknades på grund av en avstängning. 

Annons:

Inledningsvis var det Tuna som höll i taktpinnen. Tenhult kom knappt över till offensiv planhalva och på bara några minuter hade hemmalaget jobbat fram tre hörnor. 

Men det gav ingen utdelning och gästerna hittade trots Tunas dominans nätet först efter drygt sju minuters spel.

Tuna-spelarna tappade koncentrationen i några få sekunder och bortalaget satte snabbt igång en frispark från mittplan och frispelade anfallaren Kalle Göthberg som sköt in 1-0 för bortalaget. 

- Vi var för fokuserade på att de fick frispark. Efter målet kommer de in i det mer och vi går ned oss litegrann, säger Tuna-tränaren Michael Milton. 

Efter en kvarts spel utökade bortalaget sin ledning till 2-0 i samband med en hörna. Adam Hansson var helt fri i den bortre ytan i straffområdet och kunde nicka in bollen i mål. 

Många bollar utan adress

Fem minuter in i den andra halvleken utökades ledningen också till 3-0 efter en väl utförd kontring som avlutades av tvåmålsskytten Kalle Göthberg. 

Ett bekymmer för Tuna i den första halvleken var att det slogs många bollar utan adress och laget hade svårt att etablera ett spel på offensiv planhalva. Trots ytterligare ett bakslag höjdes skärpan och målchanserna började komma. 

- Något vi pratade om innan matchen var att träffa våra anfallare på kropp, sedan ned på Martin (Carlsson) för ett eventuellt instick eller få ut bollen på kanterna. I andra halvlek blev det mycket bättre, konstaterar Milton. 

Gustavo Borges blev inbytt i den första halvleken och skulle, föga förvånande, visa sig bli inblandad i mycket för Tuna i offensiv väg under den andra halvleken. I den 56:e minuten fick han bollen i straffområdets vänstra sida och kunde snyggt placera in 1-3-reduceringen i bortre gaveln. 

"Bra chanser att vända matchen"

30 minuter in i den andra halvleken tilldelades Tuna en straff, som Borges klev fram för. Där blev inte avslutet lika lyckat och bollen gick högt över målet. 

- Om den hade suttit hade vi haft riktigt bra chanser att vända matchen. Vi var på gång och skapade åtminstone fyra riktigt bra målchanser sista halvtimmen, säger Milton. 

2-3-reducering kom först i den 88:e matchminuten. Återigen var det Gustavo Borges som var inblandad. Han testade målvakten med ett vasst skott som ledde till en retur som Anton Carlsson sköt in i mål. Men närmre kom inte Tuna som förlorade för andra seriematchen i rad. 

- Vi faller på våra egna misstag. Vi har matchen stora delar och sett till målchanser skapar vi mycket fler än Tenhult, men vi är lite nonchalanta. Vid det första målet går vi bort oss och även vid det andra, då blir det uppförsbacke, säger Milton, som bytte spelsystem efter vattenpausen i andra halvlek:

- Idag spelade vi rätt offensivt med en trebackslinje men det blev lite osäkert. Efter vattenpausen spelade vi 4-1-3-2. Vi fick bra tryck efter det och det är nog egentligen så jag tycker vi ska spela. 

"Ingen dans på rosor"

Några som inte kom till spel för Tuna idag var Victor och Filip Gustavsson, som var med i den ursprungliga matchtruppen. Problem med ljumskarna respektive ryggen stoppade dem från spel och nästa vecka väntar två tuffa matcher för Tuna mot Aneby respektive Gullringen. 

- Vi har några borta men truppen är riktigt bra. Idag hade vi fyra man på bänken som kan komma in och förändra en matchbild och det är rätt skönt, men vi måste börja vinna. Nu är det Aneby och Gullringen härnäst och det blir ingen dans på rosor. 

Michael Milton tycker att Gustavo Borges, Adrian Ottosson och Simon Pettersson var bäst för dagen i Tuna. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt