Annons:

DEBATT: Spåren och belysningen vid VOK behöver förbättras

Bertil Karlsson vill se en upprustning av VOK-området. Foto: Pixabay

DEBATT: Spåren och belysningen vid VOK behöver förbättras

Ett s.k. ”tätortsnära rekreationsområde” är en viktig förutsättning för att en expansiv ort ska fortsätta att utvecklas och att den ska uppfattas som en attraktiv ort att flytta till.

Annons:

Den s.k. VOK-skogen har ett perfekt läge i staden och borde, över tid bli ett av flera argument (eller ”vapen”) för att staden ska expandera. Därför är det självklart att instämma i det senaste debatt-inlägget om hanteringen av VOK-skogen, men det krävs ytterligare åtgärder för att detta ska bli ett ändamålsenligt område för invånarna, skolorna, föreningarna o.s.v.

  • Spåren bör förbättras. I dag är det svårt att promenera vissa delar av spåren, än mindre löpa. Rötter, stenar, igenväxta spår och ojämnt underlag gör troligen att flera väljer vägarna i stället.
  • Belysningen är undermålig på vissa sträckor. Det är bara den s.k. 1,9:an som har en någorlunda acceptabel belysning. Den s.k. 3,6:an är framkomlig tack vare gatubelysningen.
  • Lägg ner 5-km-spåret. Använd i stället hela området i VOK-skogen. Utnyttja ”stigarna” i VOK-skogen fullt ut. Mät upp sträckor, skylta upp på ett bra sätt och utöka belysning.
  • Till sist, fixa till området nedanför VOK-stugan (parkeringen). Bättre belysning och underlag så att det blir inbjudande att ta sig dit för alla, till fots, per cykel eller bil.

Vi har ett fantastiskt fint område, och, vi behöver det här området, både för befintlig befolkning, skolor och föreningsliv och för att ”marknadsföra” Vimmerby i framtiden. Värdet av ”tätortsnära rekreationsområden” går nog inte att övervärdera.

Bertil Karlsson

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt