Annons:

Inget beslut om VOK-skogen – skickades på återremiss: "Rädda om skogen"

Inget blev klart kring hur VOK-skogen ska skötas. Medborgarförslaget från VOK:s ordförande Bertil Axelsson var uppe i fullmäktige.
– Vi är rädda om skogen, säger han.

Annons:

Medborgarförslaget från Vimmerby OK:s ordförande Bertil Axelsson – och som hela klubben står bakom – handlar om att undanta VOK-skogen från vanligt skogsbruket.

– Att vi skrev medborgarförslaget beror på att vi är rädda om skogen. Vi vill att det ska vara lätt att vistas där, att sjuåringar i nybörjarkurser kan ta sig fram i skogen utan att klättra över en meter höga vindfällen. Det här har stöd av alla medlemmar och många Vimmerbybor, säger Bertil Axelsson, som menade att man kan tro att man är i nationalparken Norra Kvill.

Niklas Gustafsson (M) påpekade att det finns lagstiftning kring vindfällda träd och att det är olagligt att ta bort de som har legat mer än ett år. Därför hindras fullmäktige från att kunna bifalla medborgarförslaget, menade han. 

Bertil Axelsson menade att de flesta träd legat i mellan fem och tio år. Vänsterpartisten Jacob Kant menade att det var ett mycket bra medborgarförslag och ville yrka bifall till samtliga punkter.

Vänsterpartiet föreslog återremiss, vilket det också blev.

"Stämmer inte"

En motion från Socialdemokraterna om ett kommunalt program för att bygga mer i trä hamnade också på återremiss. Majoritetens avslagsförslag motiverades med att det inte ansågs nödvändigt att inrätta ett sådant program och kostnaden på uppemot 100 000 kronor är för hög. 

– Den tidigare kostnadsberäkningen stämmer inte och därför yrkar jag på återremiss, sa Niklas Gustafsson (M).

Fullmäktige tog också beslut om en återremiss.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt