Annons:

Dags att Vimmerby kommun överger Nordea som bank

Jens Stenman af Ekenstam och Vänsterpartiet kräver att Vimmerby kommun byter bort Nordea som bank. Foto: Simon Henriksson

Dags att Vimmerby kommun överger Nordea som bank

Det finns flera skäl till att Vimmerby kommun bör sluta vara kund hos Nordea och se sig om efter en annan samarbetspartner.

Annons:

  1. Nordea hör till de banker som fick hjälp av staten, läs gärna alla skattebetalare, när de stod inför en självförvållad kris skapad av ren fartblindhet. Det är inte mer än rätt att de står lojala tillbaka. Men det gör de inte trots kvartalsvisa miljardvinster.
  2. Nordea ”förbättrar” ständigt sin service genom att dra ner på den. Genom att förvandla sina kontor, ett efter ett, till ”kontantlösa” inrättningar, eller genom att helt lägga ner dem och hänvisa till andra kontor, längre bort. Snart är det Vimmerbys tur. Vem vill man egentligen ha som kund?
  3. Nordea hjälper tillräckligt rika kunder att komma undan att betala skatt till vår gemensamma välfärd. Det är ofta samma skattesmitare som inte tvekar en sekund att söka upp den vård de själva inte velat medverka att betala efter förmåga till.
  4. Nordeas chefer har mage att förneka det hela. Trots att de vetat om läckan och det journalistiska arbetet en tid framträder deras chefer och förklarar att det här inte skett efter policyförändringen 2009 (Man kan undra hur policyn kunde tillåta det ens innan dess), medan det framgår av dokument att det ägde rum så sent som 2013 - Minst … Varför har Nordeas chefer miljonlöner varje månad om de uppvisar en sådan inkompetens?

Så fort det går

Vimmerby kommun ska inte affärsmässigt stödja en verksamhet som överger de boende i kommunen och försämrar servicen för dem, hjälper skattesmitare att försämra välfärden och vars högsta chefer far med uppenbar osanning. Vimmerby kommun ska självklart byta bank så fort det går!

En kommun sköter sin verksamhet med skatteintäkter som grund och bas för sin ekonomi. Vimmerby är inget undantag. Att då som bankpartner välja någon som potentiellt undergräver kommunens egen finansiering genom att underlätta skatteflykt är rent kontraproduktivt!

Därför vill vi i Vänsterpartiet att Vimmerby kommun, så snart det låter sig göras, byter bank!

Det finns åtminstone fyra andra alternativ att välja mellan i Vimmerby kommun, både stora, nationellt och internationellt verksamma banker och mindre, regionalt och lokalt verkande banker - Alla med kontor i kommunen. Låt alla som betalar skatt till kommunen få gynna något alternativ som bryr sig mer om Vimmerby och som inte medverkar till skatteflykt.

Vänsterpartiet i Vimmerby,

genom Jens af Ekenstam Stenman

 

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt