Annons:

Flera skiften på politikfronten klubbade

Jens Stenman Af Ekenstam och Sandra-Maria Sjöblom får nya roller i Vänsterpartiet sedan Pia Young valt att hoppa av. Till höger partiets frontfigur Lars Johansson. Foto: Jakob Karlsson

Flera skiften på politikfronten klubbade

Kommunfullmäktige klubbade en rad personliga skiften på sitt senaste sammanträde.

Annons:

Erfarne vänsterpartisten Pia Young lämnar alla sina uppdrag. Skälet är dels att hon är besviken på att nedskärningar i skolan samt att hon ska flytta till Västervik.

– Som det politiska läget är nu, både generellt och här i Vimmerby, och då framför allt här, så kan jag inte vara med och vara ansvarig för den politik som drivs. Jag är irriterad över det för alla partier, från höger till vänster, säger att vi ska satsa på barnen. Men år efter år har vi effektiviserat inom barn- och utbildningsnämnden och det påverkar skolan och dess resurser. Jag hade tänkt att sitta kvar tills jag flyttade, men jag väljer att gå av redan nu, berättade Pia Young i den här intervjun.

Hon blir ledamot i BUN

Young lämnar som ledamot i fullmäktige, ledamot i valberedningen, ledamot i barn- och utbildningsnämnden och ersättare i socialnämnden.

Vem som ersätter i fullmäktige kommer att handläggas av Länsstyrelsen. I valberedningen blir det Jens Stenman Af Ekenstam som tar rollen medan Sandra-Maria Sjöblom kliver in som ordinarie ledamot i BUN. Sjöbloms tidigare plats som ersättare plockas upp av Erland Karlsson. I socialnämnden blir Peter Fjällgård ny ersättare.

Utöver det utsåg kommunfullmäktige även Lise-Lotte Bertilsson som ny nämndeman i Kalmar tingsrätt. Beslutet gäller till och med utgången av 2027.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt