Annons:

REPLIK: KS har fattat beslut om att alla chefer ska delta i ledarutvecklingsprogrammet

I en replik bemöter kommunens tyngsta företrädare kritiken mot Carolina Leijonram. Foto: Arkivbild

REPLIK: KS har fattat beslut om att alla chefer ska delta i ledarutvecklingsprogrammet

Vi har inte för avsikt att kommentera anonyma insändare men vill gärna lämna fakta i frågan.

Annons:

Vimmerby kommun upphandlade ett ledarutvecklingsprogram med försvarets koncept UL, utvecklande ledarskap, som grund efter ett beslut i kommunstyrelsen 2012-06-05 (§267 192/202). I kommunens ledarskapspolicy, antagen av kommunfullmäktige 2017-06-19 (§146) står det att alla chefer ska delta i kommunens ledarutvecklingsprogram.

Sedan starten 28 februari 2013 har 11 grupper startats med 12 deltagare per grupp, totalt 122 chefer. Även de fackliga representanterna får kontinuerligt utbildning som går i linje med de moment som ingår i ledarutvecklingsprogrammet. Utifrån den handlingsplan som kommunstyrelsens utsedda arbetsgrupp arbetat fram togs beslut 2019-10-29 om att den politiska ledningen ska ta del av konceptet indirekt ledarskap som också ingår inom ramen för det upphandlade avtalet. 

I det upphandlade avtalet finns det utöver ledarutvecklingsprogrammet möjlighet att avropa coaching/handledning när särskilda behov som uppkommer. Det är respektive chef som beslutar om det. 

Den handledning Carolina har i sitt anställningsavtal köper vi inte från Arbetslivscoaching AB utan från Ylva Almqvist AB.

Carolina Leijonram, Kommundirektör

Niklas Gustafsson, Tf KSO (M)

Fotnot: Inlägget är en replik på detta debattinlägg.

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt