Annons:

Misstänkte mannen i Hultsfredsfallet frisläppt

Åklagaren har ändrat rubriceringen sedan nya uppgifter framkommit. Foto: Jakob Karlsson

Misstänkte mannen i Hultsfredsfallet frisläppt

Den man som i tisdags misstänks för att ha försökt köra på två polis och en ordningsvakt har nu släppts. Åklagaren har skrivit ned rubriceringen från mordförsök till försök till grovt våld mot tjänsteman.

Annons:

I tisdags vägrade en familj lämna kommunhuset i Hultsfred och väktare och Polis tillkallades. Då uppstod tumult och en man kastade sig in i en bil och försökte backa på två poliser och en väktare.

Mannen, cirka 20 år gammal, anhölls misstänkt för mordförsök. Efter nya förhör släpptes mannen i går sedan åklagaren bestämt sig för att skriva ned brottsrubriceringen. Mordförsöket rubriceras nu som försök till grovt våld mot tjänsteman. Patrullen som var nära att bli påkörd kom från Vimmerby.

– Hade det fortfarande rubricerats som mordförsök så hade det blivit obligatorisk häktning, men åklagaren har inte gjort den bedömningen. Enligt de nya uppgifterna så har inte kravet på avsikt uppfyllts, säger Ulf Gollungberg.  

Ytterligare en man greps efter händelsen, men han släpptes senare samma kväll. Han är misstänkt för våld mot tjänsteman, försök till grov stöld och våldsamt motstånd.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt